Yahoo: gyenge kilátások

Kiss Ádám Zoltán Kiss Ádám Zoltán , 2000. december 11. 21:21
Több Wall Street elemző figyelmeztet: az internet-óriás Yahoo nem valószínű, hogy teljesíti pénzügyi céljait. A Deutsche bank elemzője elképzelhetőnek tartja, hogy a már most 5 százalékos részvényesést elkönyvelő Yahoo a 33 dollár 31 centes árról akár 17 dollárra csökkenhet.
Sok piaci szakértő immáron nem tartja jó befektetésnek a cég részvényeinek megvásárlását, és legfeljebb hosszútávú hasznot lát lehetségesnek. A vállalat már most sokat vesztett értékéből, ha figyelembe vesszük az elmúlt év legmagasabb, 250 dolláros árfolyamát. Pénzügyi körökben már régebb óta beszéltek egy esetleges leértékelődésről, mivel a Yahoo nagyon nagy részben függ a megrendelt reklámoktól.

A CNet elemzője szerint az online reklámpiac az elsők között érezte meg a piac lanyhulását, a legtöbb hirdető csökkentette megrendelései számát, vagy felfüggesztette megrendeléseit. A reklámpiac beszűkülése nem online probléma, a hagyományos médiák esetében is megfigyelhető. A szakértők szerint a Yahoo-nak egy hagyományos partnerre lenne szüksége egyensúlya fenntartásához, lehetőleg olyanra, mely megfelelő pozíciókkal rendelkezik Európában és Ázsiában.

Kulcsszavak: Yahoo +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55