Budapesten megnyílt Európa harmadik adatátviteli központja

, 2000. december 14. 09:00
A CityReach International első közép-európai nagy biztonságú adatátviteli központját Demszky Gábor főpolgármester nyitotta meg szerdán Budapesten.
A tízmilliárd forintos beruházás megteremti az adatforgalom tökéletes biztonságának hiányzó feltételeit Magyarországon. A több mint nyolcezer négyzetméter alapterületű virtuális üvegház London és Amszterdam után Európában harmadikként létesült.

A főpolgármester szerint az adatátviteli központ befektetők hullámát vonzza majd Budapestre, s egyben ösztönzi az e-gazdaság elterjedését Magyarországon. Megállapította, hogy az e-gazdaság szétfeszíti a hagyományos áru- és információcsere kereteit, s előkészíti a terepet az információs társadalomnak. Úgy vélte, az európai csatlakozási folyamat felgyorsítására, a nemzetek, kultúrák, gazdasági tényezők közötti közeledés megteremtésére nincs is ennél jobb eszköz.

Demszky Gábor rámutatott, hogy Budapestnek minden adottsága megvan ahhoz, hogy a közép-európai e-gazdaság központjává váljon. A főváros vezetése ezt felismerve átfogó információgazdálkodási programot dolgozott ki, amely az elektronikus ügyintézés, adatátvitel és adattárolás kialakítását rajzolja fel.

Az MTI városházi értesülései szerint az információgazdálkodási program elkészült ugyan, a koalíciós partnerek, az MSZP és az SZDSZ eltérő álláspontja miatt azonban még nem született döntés róla.

A City Reach International 30 millió dolláros budapesti beruházásának szerdai felavatásakor Sanjaya Addanki elnök elmondta: céljuk az, hogy megteremtsék az infokommunikációs infrastruktúra új szabványát, amely hozzájárul az üzleti internet térhódításához. Hozzátette, hogy a másik két európai rendszerükhöz hasonlóan szolgáltatásaik egyedülállóak az üzleti internethez szükséges feltételek megteremtésében.

A VIII. kerületi Asztalos Sándor utcában működő cég az év 365 napján 24 órán át elérhető rendszerével lehetővé teszi a megrendelőknek, hogy üzleti folyamataikat, ügyfélkapcsolati megoldásaikat, viszonteladási tranzakciós rendszereiket, integrált vállalati rendszereiket és személyzeti menedzsmentjüket a világhálóra helyezzék.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14