Biztonságos Internet Nap 2019

forrás: Prím Online, 2019. január 5. 12:22

Belegondoltál már abba, mi lenne, ha te lennél Magyarország egyik legnépszerűbb influencere? Mit tennél, ha a legjobb barátod személyes adataival élnének vissza a világhálón?

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, a Safer Internet Program (SIP) magyarországi konzorciumvezetője a 2019-es Biztonságosabb Internet Nap alkalmából videópályázatot ír ki hazai általános iskolások és középiskolások számára. 

 

A verseny célja az, hogy a fiatalokat, a „digitális bennszülötteket” motiválja médiatartalmak előállítására a biztonságos internet témájában, felhívja a figyelmet az internetben rejlő számtalan lehetőségre, különösen a kortárssegítésre. 

 

Videópályázatukkal a fiatal felhasználókat szeretnék aktív fellépésre buzdítani, hogy a közösségi tér lehetőségeit és előnyeit kihasználva valós problémákra bátran merjenek reagálni. Világszerte egyre ismertebbek a fiatalok körében a véleményformálók, az influencerek. Ők olyan emberek, akik véleményükkel, viselkedésükkel hatással vannak embertársaikra, így saját látásmódjukkal, egyedi hangjukkal tömegek véleményét, gondolkodásmódját tudják alakítani. 

 

A világháló helyet és teret is biztosít arra, hogy hasznos információkat osszunk meg másokkal, segítsünk egymásnak, de veszélyeket is rejt. Az általunk megosztott pozitív tartalmakkal tehetjük jobbá az internetet.

 

Verseny leírása

Készíts egy legfeljebb 3 perces rövidfilmet, amelyben influencerként meséled el rajongóidnak egy barátod történetét, akinek személyes adataival nemrég visszaéltek a világhálón. Mit tanácsolsz neki és rajongóidnak, mit lehetne tenni ilyen esetben? Mit tehetnének annak érdekében, hogy ez többet ne fordulhasson elő, és mi a te véleményed erről a történetről. 

 

A teljes történetet neked magadnak kell kitalálnod. Figyelj arra, hogy a 3 perces kisfilm a barátoddal megtörtént esetről szóljon, és te úgy szólj a követőidhez, mint Magyarország egyik legnépszerűbb influencere.

 

Kik jelentkezhetnek?

1. Általános iskola alsó-tagozatos tanulói (1-4. évfolyam)

2. Általános iskola felső tagozatos tanulói (5 -8. évfolyam)

3. Középiskolai tanulók (9-12. évfolyam)

 

Határidők

Beküldési határidő: 2019. január 25., éjfél

 

Nyeremény

A beérkezett munkákat szakmai zsűri bírálja el. A győztesek pénzjutalomban részesülnek és értékes nyereményekkel gazdagodnak, továbbá meghívást nyernek a Biztonságosabb Internet Nap központi rendezvényére. Ennek időpontja 2019. február 5., helyszíne Budapest. A részletekről a nyerteseket időben értesíteni fogják!

 

Két korcsoportban díjazzák a pályamunkákat: külön az általános iskolásokat, és külön a középiskolásokat

I. díj: 50.000Ft

II. díj: 40.000Ft

III. díj: 30.000Ft

IV- VII. díj: 10.000 Ft

 

A pályamunkák elkészítésekor tudomásul kell venni, hogy az alkotásokat később felvilágosító, figyelemfelkeltő céllal szeretnék terjeszteni! 

 

Lebonyolítás

A verseny eseményeit a Saferinternet Magyarország FB-oldalon követhetitek nyomon. 

A videópályázatra érkező kisfilmeket a sip@gyermekmento.hu központi címre várják!

Eredményhirdetés: 2019. február 5. (A nyerteseket külön értesíteni fogják!)

Díjátadás: Budapest, 2019. február 5. 

Hozzájárulás a pályamunkák felhasználásához

A jelentkezési lapon kívül kérik, hogy minden pályázó küldje el a hozzájárulási nyomtatványt is! 

További információ a Biztonságosabb Internet Napról: http://www.saferinternetday.org/web/guest/home 

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Napelemes pályázat: ezek az akkumulátorok legnagyobb buktatói

Senki nincs még elkésve, aki igényelni szeretné a napelemekből és energiatárolóból álló rendszerekre kiírt Napenergia Plusz Program vissza nem térítendő támogatását, de elővigyázatosnak kell lenni. Házi Ádám, a Wagner Solar Hungária Kft. fejlesztési igazgatója felhívta rá a figyelmet, hogy nem minden akkumulátor tudja működtetni a rendszert áramszünet esetén, de arra is ügyelni kell, hogy a telepített eszközök kompatibilisek legyenek egymással. A szakértő szerint érdemes olyan kivitelezővel együtt dolgozni, aki a pályázat megvalósítása után is a rendelkezésünkre áll.

2024. március 14. 13:04

Digitális készségek fejlesztését célzó hazai projektek indulhatnak egy rangos európai díjért

Az Európai Digitális Készségfejlesztési Díj keretében öt kategóriában díjazzák a kontinensen élő emberek digitális kompetenciákkal való felvértezése iránt elkötelezett európai, köztük magyarországi projekteket és szervezeteket. Az IVSZ szerint a digitális készségek fejlesztése a gazdaság versenyképessége szempontjából elengedhetetlen – hiszen a hazánkban élő 16-74 év közötti felnőttek fele nem rendelkezik alapszintű digitális kompetenciákkal, pedig ezek nem csak a hétköznapi ügyintézést könnyítik meg, hanem a munkahely megtartásában és megszerzésében is fontos szerepük van. Ezért is különösen fontos összegyűjteni és megmutatni a készségfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi és hazai jó gyakorlatokat minél szélesebb körben. 

2024. március 7. 17:48

Újabb izgalmas találmányok nevezhetnek a Magyar Ipari Célgép Nagydíjra

A hazánkban megvalósuló külföldi ipari beruházások alapján számíthatunk arra, hogy a célgépgyártók iránti igény a közeljövőben nőni fog, és a már eddig is jelentős nemzetgazdasági szerepén nagyot fog lendíteni ez a szektor. Ebben segít a Magyar Ipari Célgép Nagydíj, amelyet idén immár negyedik alkalommal hirdetnek meg.

2024. február 22. 10:02

Még lehet jelentkezni a 6 millió forint összdíjazású ötletpályázatra

A nagy érdeklődésre való tekintettel február 27-ig meghosszabbítja Zöld Kód – Kódolj a holnapért! című ötletpályázatának jelentkezési határidejét a Vodafone Magyarország Alapítvány. A szervezők továbbra is hangsúlyozzák: a diákoknak szóló, fenntarthatósági kérdéseket körüljáró versenyen való részvételhez programozással kapcsolatos külön tudás, előképzettség nem szükséges, annál inkább nyitottság, a digitális platformok iránti érdeklődés és kalandvágy.

2024. február 20. 19:22

Ismét várja korai fázisban lévő technológiai vállalkozások jelentkezését az OXO csoport

Az OXO csoport 2024-ben is várja korai fázisú, induló innovatív vállalkozások jelentkezését, melyek közül legalább kilenc ígéretes kezdeményezést fog beválogatni portfóliójába a következő két évben. Az ígéretes jelölteknek a Budapesti Értéktőzsdén is jelenlévő OXO Technologies Holding leányvállalata, az OXO Labs 25-70 millió forint összegű befektetést biztosít majd. A jelentkezés nyitva áll minden innovatív, korai fázisú vállalkozás előtt, de a cégcsoport kiemelt figyelmet fordít stratégiája szerint a társadalmi vagy környezeti kihívásokra adott innovatív technológiai megoldásokra.

2024. február 15. 17:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15