PanTel - idén 5 milliárdos árbevétel

MTI Sajtóadatbank, 2000. december 18. 13:12
A PanTel Távközlési és Kommunikációs Rt. az idén ötmilliárd forint árbevételt ér el, s üzemi szinten 2001 végén, 2002 elején lesz nyereséges - közölte Horváth Pál, a társaság vezérigazgatója pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.
Az üzleti kommunikációs piacon két és fél éve működő vállalat tavalyi árbevétele 1 milliárd forint alatt volt.

A PanTel eddig több mint 20 milliárd forintot költött infrastruktúra-fejlesztésre, ezen belül 10,5 milliárd forintot az idén fordított beruházásra.

Horváth Pál közölte, az idén 50 milliárd forintosra becsült magyar üzleti kommunikációs piac jövőre 30-50 százalékkal nő, ám a PanTel 2001-ben árbevételének megduplázását tervezi.

A vezérigazgató elmondta, hogy a PanTel megkezdte a határon túli telekommunikációs kapcsolatok kiépítését és Ausztriával, Romániával, Szlovákiával és Szlovéniával már megállapodtak, míg Horvátországgal és Szerbiával tárgyalnak az összeköttetésről.

A 180 főt foglalkoztató cég a közeljövőben az alaptőke-finanszírozásról hitelfinanszírozásra áll át. Ennek jegyében már előkészítés alatt áll egy 100 millió eurós hitelfelvétel. A kölcsönt nyújtó konzorcium vezetője a Magyar Külkereskedelmi Bank Rt. és a CIB Bank Rt.

Horváth Pál közölte, hogy a jogerős bírósági döntés értelmében a PanTel Rt. és a GTS Magyarország felvette a kapcsolatot a Magyar Posta Rt.-vel, hamarosan megkezdik a tárgyalásokat, s várhatóan januárban már szerződést is kötnek a postával a kommunikációs rendszer kiépítéséről.

A vezérigazgató elmondta, hogy az internetszolgáltatókkal közösen erőfeszítéseket tesznek azért, hogy a világhálót használók által fizetett távközlési díjat megosszák a távközlési cégek és az internetszolgáltatást nyújtó vállalatok között.

Kulcsszavak: +mérleg +céginfo PanTel

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38