Econet-Compaq: pénzügyi portál és értékpapír-kereskedelmi megoldás

, 2001. január 24. 12:33
Internetes tőzsdei tranzakciókat kezelő, hosszabb távon átfogó pénzügyi portállá fejleszthető alkalmazások új generációjának kifejlesztéséről kötött megállapodást a közelmúltban az Eco.Net Hungary Kft. és a Compaq Computer Magyarország Kft.
A szerződés értelmében az Eco.Net fejleszti ki a tranzakciókat kezelő szoftvert és a tőzsdei back-office rendszerekhez az illesztőmodulokat. A rendszerek értékesítését és kiépítését ez econet és a Compaq szakemberei közösen végzik. Az új rendszer jövő év első negyedében lesz elérhető.

A kifejlesztett rendszer többek között képes átfogóan értelmezni és megjeleníteni minden tőkepiaci terméket, a számlainformációk teljes körét, valamint alkalmas piaci adatszolgáltatásra és a megbízások állapotának visszajelzésére. A rendszer alkalmas minden tőzsdei megbízással kapcsolatos folyamat és információ közvetítésére az interneten keresztül a befektetők és a megbízásokat teljesítő brókercégek között. A rendszer modul felépítésének köszönhetően az egyes funckióelemek és a megjelenés könnyen és gyorsan változtatható a megrendelő igényeinek megfelelően. A megoldás ügyféloldali része egy egyszerű internetes böngészőablak.

Az Eco.Net a Compaq Tru64 Unix operációs rendszerét választotta fejlesztési és megvalósítási platformnak.

„Naponta Compaq rendszereken keresztül jön létre a világ összes tőzsdei tranzakcióinak több mint 95%-a. Az interneten tőzsdéző befektetők ugyanazt a megbízhatóságot, biztonságot és teljesítményt várják el, amelyet a személyes és a telefonos üzletkötések nyújtanak” – emelte ki Orosz Attila, a Compaq Magyaroszág eBusiness managere.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36