Európában jelentősen csökkent novemberben a PC-eladás

MTI Sajtóadatbank, 2000. december 19. 08:27
Novemberben lényegesen kevesebb személyi számítógépet adtak el Nyugat-Európában, mint a tavalyi év azonos hónapjában - közölte hétfőn a Context kutatóintézet, amelyet a Reuters idézett.
A ma nyilvánosságra kerülő jelentés szerint Franciaországban a PC-k eladása összességében 6 százalékkal, Németországban 19, Nagy-Britanniában 27 százalékkal csökkent. A kiskereskedelmi eladások még ennél is komolyabb hanyatlásról tanúskodnak: Franciaországban 55, Nagy-Britanniában 66 százalék volt a csökkenés.

A nyugat-európaihoz hasonló eladáscsökkenés volt tapasztalható novemberben az Egyesült Államokban is, ahol a gazdaságnövekedés mérséklődésével egyidejűleg mérséklődött a PC-k iránti kereslet.

A rivális Dataquest intézet rámutatott ugyanakkor arra, hogy a novemberi adatból még nem lehet végleges következtetéseket levonni a negyedév egészére vonatkozóan, hiszen még nem fejeződött be a karácsonyi nagy bevásárlás. A Dataquest bizakodó, és azzal számol, hogy negyedéves viszonylatban a PC-k eladása növekedést mutat majd.

Kulcsszavak: PC trend

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55