www.thebeatles.com: távolról sem csúcs

FeriMesz , 2000. december 21. 23:37
Az igazi Beatles-rajongókat manapság végtelen türelmükről lehet megismerni. Ha választ kérnek valamire, nyugodtan gondolkodhatunk két-három percig is, nem dühödnek fel.
Hozzászoktak már a várakozáshoz: ebben kedvenc együttesük hivatalos weblapja segíti őket. Az oldalt a legjobb Beatles-dalokkal teli albummal (címe: 1) egy időben hozták létre. Az album a toplisták élén áll, a weblap azonban még nagyon távol áll ettől. Sok mindent ígérnek az oldalon, a kínálat azonban elég csekély. Túl hosszúak a letöltési idők, és az együtteshez nem illő részleteket is találunk az oldalon.

Aki belép a http://www.thebeatles.com oldalra, először a gyűjteménylemez tartalmát láthatja. Az "1"-en lévő 27 dal mindegyikéről részletes információkat olvashatunk, úgymint a megjelenés időpontját, különlegességeket. Emellett fényképeket, az album borítójának beszkennelt képeit, rövid audio- és videoklipeket is megnézhetünk-meghallgathatunk az oldalon. Aki a "Video" gombra kattint, hamar megismerheti a meditatív türelemgyakorlást... egy 30 másodperces videoklip letöltése megfelelő ISDN-kapcsolattal is 2-3 percig tart - ez a gyors internet világában közepes örökkévalóságnak számít. A türelem jutalma azonban mindenféle érdekes látnivaló abból a korszakból, amikor a Beatles sztárjait még gombafejeknek hívták. A New York-i Shea-stadionban készült filmecske mellett ritka stúdiófelvételeket is megnézhetünk a Beatles hivatalos honlapján.

Ezenkívül sok fontos és kevésbé fontos részletet tudhatunk meg, például azt is, hogy a "Love Me Do" című számot 1962-ben élőben játszották Hamburgban. A Beatles-oldal egyéni attrakciója az ún. New Features. Itt rajzfilmet láthatunk az "I feel fine"-hoz, vagy a "We Can Work It Out" című dal első strófáját puzzle-hoz hasonlóan nyolc darabkából egérkattintással dolgozhatjuk össze.

A Help című szám az aláfestése annak a játéknak, amelyben egy kis alakot színes termeken keresztül irányítunk, hangszereket keresgélve. A Yellow Submarine hangjaira mindenféle tárgyra lövöldözhetünk, a Day Trippert hallgatva Beatles-tagok szállnak fel az orrunk előtt szappanbuborékokban. A Get Back alatt pedig az 1969. január 30-i londoni koncert képeit nézegethetjük.

Kulcsszavak: zene website

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55