Elindult az első e-könyvkiadó

MTI Sajtóadatbank, 2000. december 22. 08:46
Az első magyar elektronikus könyvkiadó, a Vikk.net csütörtökön hivatalosan is megkezdte szolgáltatását.
A www.vikk.net olyan értékeket szeretne közvetíteni, amelyeket méltán meg lehet becsülni - jelezte Csapó Ida, a szolgáltatás vezetője. Az e-könyvkiadás Magyarországon egyfajta küldetést is jelent, lehetőséget és teret kíván adni a hazai alkotóknak - ismerteknek és még ismeretleneknek egyaránt - a publikáláshoz. A weboldalakon szépirodalom és szakirodalom is megtalálható, e két terület arányait az olvasói érdeklődés dönti majd el. Az e-könyvtár látogatói az internet adta lehetőségeknek köszönhetően hozzá is juthatnak a webhelyen publikált művekhez, természetesen a terjesztés és a kereskedés útja is virtuális.

A Vikk.net a hónap elején tartott próbaüzem alkalmával már feltöltött néhány művet a netre, mégpedig Chi Wicca alkotását, a NemS negyedek című érzelmi naplót, majd Gligorics Teréz Szimultán című kisregényét, Szilágyi Vilmos Intim kapcsolatok című szakkönyvét, Nógrádi Gábor Galambnagymama című, gyerekeknek szóló könyvét, illetve Sztolár Miklós (a Vikk.net felfedezettje) elbeszélés-gyűjteményét, a Jelzálogjogot.

Napokon belül olvasható a weboldalon Németh Ibolya levélregénye a Mexikói üdvözlet, illetve a közeljövőben kerül fel Perjés Judit a bonsai-ról írt, grafikákkal illusztrált kertészeti könyve, a szakkönyvek választékát gazdagítja majd Perjés László munkája, az Intermarketing magyar szemmel.

Kulcsszavak: e-book onlineszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14