Közel 50 millió forint EU-s támogatást kapott a MIDI Mobil ID Innovációs KFT.

forrás: Prím Online, 2019. április 25. 11:05

A Széchenyi 2020 programban meghirdetett GINOP-2.1.7-15 – Prototípus, termék, technológia és szolgáltatásfejlesztés pályázati kiíráson a MIDI Mobil ID Innovációs Kft. 49,95 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert kutatás-fejlesztési projektjének megvalósítására.

A projektben, mely a Széchényi 2020 program keretében valósul meg, egy újfajta, számos területen hasznosítható, QR kódon alapuló technológiát fejlesztettek ki a Midi Kft. mérnökei, és kidolgozták a termék piacra viteléhez szükséges szolgáltatási környezetet. A motionQR technológia adatok optikai átvitelét valósítja meg digitális eszközök között, anélkül, hogy a fogadó és a küldő eszköz bármilyen rádiótechnikai, vagy fizikai kapcsolatba kerülne egymással, így a technológia teljesen platformfüggetlen. Az adatok átvitelét a küldő eszköz kijelzőjén megjelenő folyamatos jelsorozat biztosítja, melyet a fogadó eszköz kamerája detektál és feldolgoz. A kódot így bármilyen, kamerát tartalmazó eszközzel - akár okostelefonnal, tablettel, vagy egy direkt erre a célra fejlesztett eszközzel is - be lehet olvasni.

 

A motionQR használatának előnyei:

  • Nincs szükség speciális eszközökre: a motionQR technológia teljesen platformfüggetlen. A bemutatáshoz mindössze egy digitális képernyőre (például telefon, tablet, okosóra), a leolvasáshoz pedig csak egy kamerával rendelkező eszközre van szükség.
  • Biometrikus azonosítás: a kódokban bármilyen biometrikus információ tárolható, melyek segítségével a felhasználó azonosítható, például fénykép, ujjlenyomat, aláírás, vagy akár hangminta alapján is.
  • Teljes körű biztonság: A motionQR a titkosítást és digitális aláírást aszimmetrikus kriptográfiai algoritmussal valósítja meg

 

A gyakorlati problémára megoldást kínáló, újszerű, QR kódon alapuló technológia fejlesztése 49 956 800 forint összegű uniós támogatás segítségével, kutatás-fejlesztési projekt keretében valósult meg.

 

A projektről bővebb információt a http://mobilid.hu/ oldalon olvashatnak.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kyndryl: A MI várhatóan teret nyer az ügyfélszolgálatokban, a bankokban, a biztosításban és az oktatásban

A mesterséges intelligencia-technológia legújabb vívmányai közé tartozik a generatív mesterséges intelligencia, amelyet az jellemez, hogy kreatív képességei révén képes új tartalmakat, képeket, zenét generálni, sőt, korábbi információk és tapasztalatok felhasználásával akár ügyfélszolgálati feladatokat is el tud látni.

2024. március 19. 10:03

Több százezernyi forintnyi érték lapul az otthonainkban

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie a lakásban, mielőtt a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé tehetjük a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

2024. március 18. 19:21

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Az ABB segíti a Feröer-szigetek zöld energiára való átállását

Az ABB folytatja együttműködését a SEV-vel, a Feröer-szigetek fő villamosenergia-termelőjével és -elosztójával. Az együttműködés keretében az ABB innovatív szinkronkompenzátor (SC) technológiát szállít, amellyel javítható az villamosenergia-hálózat stabilitása, ami napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír, mivel a szigeteken fokozatosan leállítják a fosszilis tüzelésű erőműveket, és megújuló energiaforrásokon alapuló áramtermelésre állnak át. A legújabb fejlesztés keretében a harmadik SC-egységet az északkeleti Borðoy szigetén telepítik, ahol ez a berendezés mintegy 5000 ember helyi áramellátását fogja javítani.

2024. március 18. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15