A Ravisent készíti az XBox DVD szoftverét

Kővári Ádám Kővári Ádám, 2000. december 25. 00:40
A Ravisent Technologies pénteken jelentette be, hogy szerződést kötött a Microsofttal, melynek értelmében a cég fogja kifejleszteni a készülő XBox számára a DVD videók lejátszásához szükséges szoftvert.
A Ravisent Technologies leginkább CineMaster nevű szoftveréről ismert, ami nem más, mint egy szoftveres DVD lejátszó, amely lehetővé teszi DVD filmek megtekintését a DVD meghajtóval rendelkező PC-ken. A társaság ezidáig 18 millió példányban adta el a szoftvert, mondta Alan McCann, a cég elnöke.

Amikor a Microsoft XBox játékkonzolja jövő október táján megjelenik, a legnagyobb vetélytársa a nemrég megjelent Sony PlayStation 2 lesz. Mivel a PlayStation 2 a játéklemezeken kívül képes DVD filmek lejátszására is, ez a képesség az XBox-ból sem maradhat ki. A PS2 DVD lejátszási funkciója eddig meglehetősen rossz visszhangot váltott ki a felhasználókból, mert a lejátszási funkciók kezelése rendkívül esetlenre sikeredett.

A PlayStation 2 DVD funkciói csak a Game Controller-rel érhetőek el, kesze-kusza képernyőmenün keresztül. A PS2-höz kapható távirányító - melyet egy másik cég gyárt - pedig, ami a méretét illeti, inkább irányítópultnak nevezhető.

A Microsoft a DVD lejátszás lehetőségét mint opciót fogja kínálni az XBox-hoz. Azok a felhasználók, akik DVD filmeket szeretnének nézni XBoxukon, kénytelenek lesznek megvenni egy különálló bővítőkészletet, amely a távirányítóból, valamint a CineMaster DVD szoftverből áll majd. A CineMaster olyan kép- és hangminőséggel, valamint funkciókkal rendelkezik, mint a legjobb asztali DVD lejátszók.

"Részletesen megvizsgáltuk a PlayStation 2-t, hogy megtudjuk, mi az, ami tetszik a felhasználóknak, és mi az, amin lehetne még tökéletesíteni.", mondta McCann. "Amit eddig észrevettünk az az, hogy a felhasználók, akik a PS2-t DVD videók lejátszására használják, elégedetlenek mind a minőséggel, mind a felhasználói felülettel."

"A Microsoft úgy döntött, hogy a DVD csak egy opció lesz, de akinek szüksége van rá, az tényleg használni is tudja majd."

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50