Új portréobjektívet mutatott be a Nikon

forrás: Prím Online, 2019. augusztus 1. 13:59

A Nikon bemutatja a Nikon Z család új, nagy fényerejű általános portréobjektívét. A NIKKOR Z 85mm f/1.8 S egy gyors élességállítású objektív, amely hihetetlen részletességet biztosít a kép teljes területén. Akár állóképeket, akár videót készít, ez a teljes képes, tükör nélküli fényképezőgépekhez készült objektív lélegzetelállító tisztasággal adja vissza a portréalanyokat.

Ideális a klasszikus fejet és vállakat tartalmazó felvételektől a környezeti portrékig, valamint az meghitt hangulatú helyszínektől a nagy rendezvényekig egyaránt. A NIKKOR Z 85mm f/1.8 S kiemelkedő optikai teljesítménye bármely helyszínen lenyűgöző eredményeket biztosít. A teljes képen egyenletes élesség – még akkor is, ha a legnagyobb f/1,8-as rekeszérték mellett készít felvételeket. Csodálatosan természetes Bokeh-hatást biztosít, és hatékonyan kiküszöböli az objektív becsillanását hátulról megvilágított jeleneteknél is.

A fókuszálás gyors, és a Nikon Z fényképezőgépek új Szemérzékelő funkciója a téma szemére állítja az élességet, függetlenül attól, hogy egyedül van-e, vagy egy arc a tömegben. A videósok a 85 mm-es gyújtótávolság segítségével elkülöníthetik témáikat, és lenyűgözően sekély mélységélességgel készíthetnek videofelvételeket.

 

Dirk Jasper, a Nikon Europe termékmenedzsere elmondta: „A NIKKOR Z 85mm f/1.8 S egy hihetetlenül sokoldalú objektív. Gyors, összetett élességállító rendszerének és nagy maximális rekeszének köszönhetően a kihívást jelentő fényviszonyok vagy váratlan lehetőségek esetén sincs oka aggodalomra. Akár egy rendezvényen, a stúdióban vagy a szabadban készít felvételeket, kreativitásának szabad teret engedve készítheti el élettel teli és különleges portréit.”

Főbb jellemzők

  • NIKKOR Z: A széles Nikon Z-bajonetthez tervezett objektív a kép teljes területén több fényt enged be.
  • S sorozat: Az optikai kivitel új dimenziója. Tükröződésgátló nanokristály bevonat. Egyenletes, csendes, összetett élességállító rendszer.
  • Éles részletek: Különleges teljesítmény a kép teljes területén. A minimális fókusztávolság mindössze 0,80 m
  • Strapabíró felépítés: Az objektívváz minden mozgó része védve van a portól és a vízcseppektől. A fluor bevonat aktívan taszítja a vizet, a port és a szennyeződéseket.
  • Ideális filmekhez: Néma rekeszbeállítás és szinte hang nélküli AF. Az élességállítás közbeni látószög-instabilitás (az ún. „fókuszlégzés”) szinte teljesen megszűnik.
  • Személyre szabható vezérlőgyűrű: Használható manuális élességállításhoz (alapértelmezett), rekeszvezérléshez vagy expozíciókompenzációhoz.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15