Még ha Bush be is fejezné, az államok folytatják a Microsoft-pert

Zsigó József, 2001. január 8. 13:05
Tom Miller, aki az egyes államokat képviseli a Microsoft-ellenes perben, ma közölte, el vannak szánva, hogy végigvigyék a monopóliumellenes pert akkor is, ha a Bush-kormány legszívesebben lezárná az ügyet.
Mint ismeretes, Thomas Penfield Jackson bíró júniusban gazdasági hatalommal való visszaélésben bűnösnek találta a szoftver óriást és elrendelte a két részre vágását. A fellebbviteli bíróság február 27-28-án hallgatja meg újra a feleket és dönt, fenntartja, vagy módosítja az ítéletet. Nagy az esélye, hogy a Bush-kormány, amely nyíltan a feldarabolás ellen van, megpróbálja megakadályozni ezt, sőt olyan vélemények is vannak, hogy kész lenne akár a per teljes ejtésére.

Tom Miller, Iowa állam legfőbb ügyésze, aki a 19 felperes államot vezeti, ma úgy nyilatkozott, hogy az igazságügy minisztériumban történő személycseréből arra lehetne következtetni, hogy az eljárást nem akarják befejezni, így az államoknak maguknak kell megtenniük a további lépéseket, amire el is vannak szánva -írja a Reuters.

Kulcsszavak: +céginfo =bill jog Microsoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38