SAP: e-közigazgatási megoldások

, 2001. január 8. 13:53
Az SAP Public Sector and Education Inc., az SAP AG leányvállalata e-közigazgatási szimpóziumán tett hivatalos bejelentése szerint a közszolgálati szektor adóinak és illetékeinek kezelésére egy új ágazati megoldást dolgozott ki. A szimpóziumon bejelentették azt is, hogy az Egyesült Államok "fegyveres erők teljes logisztikai modernizációs programja" (WLMP) az SAP-t választotta e-megoldású szoftverszállítójának.
Az új ágazati megoldás az adószámítási, számlázási, figyelmeztetési és az adózókra/adósokra vonatkozó számlavezetési lehetőséggel rendelkező adó- és illetményhivatalokat célozza meg a kötelezettségekkel kapcsolatos veszteségek és késedelmek kezelése érdekében, melyet először a floridai adó- és illetékminisztériumban vezetnek be. A megoldás racionalizálja egy intézmény alapvető adó- és illetékkezelési üzleti folyamatait, és az ügyfelek és alkalmazottak számára lehetővé teszi a pénzügyi tranzakciók végrehajtását és az ehhez kapcsolódó feladatokhoz szükséges információk megtekintését.

Annak ellenére, hogy Florida államban nem vetnek ki személyi jövedelemadót, az adó- és illetékminisztérium több mint 36-féle adót adminisztrál, és naponta átlagosan 83,4 millió USD-t szed be. A fő adónemek az értékesítési, a fogyasztási és a vállalati jövedelemadó. Florida állam évi 15,8 milliárd USD értékesítési adóbevételének több mint felét teljesen papír nélküli tranzakciók során szedi be. Ez év tavaszán a University of Texas Lyndon B. Johnson Közügyi Iskolája a minisztériumnak ítélte a “Kiemelkedő teljesítményért” Nemzeti Kiválóságdíjat, részben az adófizetők terheinek technológia alkalmazásával történő csökkentéséért folytatott erőfeszítéseiért.

A WLMP olyan folytonos logisztikai rendszert hoz létre, amely alapjaitól modernizálja a fegyveres erők teljes ellátási láncát. Az SAP által szállított szoftver használatával a WLMP lehetővé teszi a hadsereg számára, hogy csökkentse a teljes logisztikai készletet és a logisztikai rendszer válaszidejeit, valamint hogy növelje az ellátások rendelkezésre állását és a fegyveres erők általános hadkészültségét az internet üzleti folyamatok fejlesztéséhez való bevonásával.

A fegyveres erők a készletkarbantartás szükségességét a Sivatagi Vihar során ismerték fel, amikor az igényelt katonai felszerelések pontos mértékét sikertelenül kísérelték megállapítani. A régi rendszerek megakadályozták, hogy a hadsereg pontosan ismerje felszerelésének és utánpótlásainak helyét. A WLMP megelőzi az ilyen eseteket és javítja a fegyveres erők működési feltételeit.

“A mySAP-megoldások lehetővé teszik a katonai vezetők számára, hogy a védelmi kérdésekkel kapcsolatos azonnali, online és valós idejű döntéseiket megfelelő információk birtokában hozhassák” – mondta Tom Shirk, az SAP Public Sector and Education elnöke.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14