207 millió forint befektetést kapott a Trustchain digitális szerződéskötő platform

forrás: Prím Online, 2020. február 21. 11:59

AZ MFB csoporthoz tartozó Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelőtől újabb, ezúttal 207 millió forintnyi befektetést kapott a TrustChain Systems Kft. A vállalkozás szolgáltatásai folyamatosan bővülnek, februárban indult a valós idejű távoli ügyfél-azonosítás magyar nyelven.

A TrustChain online platformon vállalkozók, cégek, egyéb üzleti szereplők egymás között hoznak létre, egyeztetnek és a telefonjukon írnak alá dokumentumokat digitális, mégis jogilag biztonságos módon. Olyan, a mindennapi működést jelentősen lassító adminisztrációs folyamatok tehetők így gyorsabbá, egyszerűbbé és biztonságosabbá, mint például a szerződések tartalmának egyeztetése, vagy jegyzőkönyvek, teljesítésigazolások, társasági jogi dokumentumok aláírása.

 

A TrustChain ötletgazdái és alapítói

 

A platformot 2020. március 1-jétől magyar és cseh cégek mellett már újabb 23 ország állampolgárai – Albánia, Ausztria, Bulgária, Kanada, Ciprus, Észtország, Franciaország, Németország, Görögország, Olaszország, Izrael, Litvánia, Málta, Moldova, Montenegró, Észak-Macedónia, Románia, Oroszország, Szerbia, Szlovákia, Spanyolország, Svájc és az Egyesült Királyság – is használhatják.

 

A befektetést a KKV-knak szóló funkciók továbbfejlesztésére, piaci terjeszkedésre és nem utolsósorban új munkatársak felvételére fordítják. Dr. Romhány Gergely, a TrustChain Systems Kft. ügyvezetője azzal számol, hogy a terjeszkedéshez meglévő szolgáltatások bővítésére is szükség van, például a minősített elektronikus aláírások tanúsítványainak kibocsátásakor az ideális felhasználói élmény eléréséhez az adott anyanyelven elérhető távoli ügyfél-azonosítási szolgáltatás elengedhetetlen.  

 

Távoli ügyfél-azonosítás

 

A TrustChain platformon használható minősített elektronikus aláírások magyar nyelven történő megszerzéséhez egyedi infrastruktúrát kellett felépíteniük, ezt követően kapták meg az Evrotrust Technologies AD-tól, mint minősített bizalmi szolgáltatótól a helyi azonosítási ügynöki engedélyt. 

 

A cégbe elsőként, 2017 júliusában a Startup Campus Inkubator Zrt. fektetett 53 millió forintot, másodikként pedig a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt., akkor 149 millió forintot. A TrustChain indulása óta az újabb 207 millióval együtt összesen 409 millió befektetést kapott. A rendszeren keresztül 2019 októbere óta csaknem 300 szerződést írtak már alá.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Több százezernyi forintnyi érték lapul az otthonainkban

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie a lakásban, mielőtt a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé tehetjük a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

2024. március 18. 19:21

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Az ABB segíti a Feröer-szigetek zöld energiára való átállását

Az ABB folytatja együttműködését a SEV-vel, a Feröer-szigetek fő villamosenergia-termelőjével és -elosztójával. Az együttműködés keretében az ABB innovatív szinkronkompenzátor (SC) technológiát szállít, amellyel javítható az villamosenergia-hálózat stabilitása, ami napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír, mivel a szigeteken fokozatosan leállítják a fosszilis tüzelésű erőműveket, és megújuló energiaforrásokon alapuló áramtermelésre állnak át. A legújabb fejlesztés keretében a harmadik SC-egységet az északkeleti Borðoy szigetén telepítik, ahol ez a berendezés mintegy 5000 ember helyi áramellátását fogja javítani.

2024. március 18. 12:59

Együtt száguld az autóipar és az SAP a digitális jövő felé

Figyelemre méltóan gyors változásoknak lehetünk tanúi manapság az autóiparban – gondoljunk akár a vezetéstámogató rendszerekre, az elektrifikációra vagy az újrafelhasználásra. Átalakulnak a vásárlási szokások is, az autószalonok helyett egyre többen vesznek járművet online. A generatív mesterséges intelligencia pedig várhatóan még több változást kényszerít ki. Az iparág saját versenyképességének fenntartásáért nagy figyelmet fordít a digitalizációra. 

2024. március 18. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15