Médiakomp - információs kikötő Győrött

MTI Sajtóadatbank, 2001. január 10. 09:12
A tájékoztatást és a tájékozódást megkönnyítő számítógépes szolgáltatást indított PHARE-támogatással a RégióMédia Egyesület kedden Győrött.
Pió Márta projektmenedzser az MTI érdeklődésére elmondta: a Médiakomp információs kikötő két jelképes partja egy-egy adatbázis.

Az elsőben a lehetséges hírforrások, egyebek között az önkormányzatok, oktatási, kulturális, tudományos, gazdasági, vallási, kisebbségi és civil szervezetek találhatóak pontos adatokkal és a kapcsolattartó személyekkel, a másikban a médiaszereplőkről kap információt a böngésző.

Az adatbázishoz interaktív esemény- és hírnaptár kapcsolódik. Ebbe az előfizetők beírhatják saját híreiket, eseményeiket.

Az interneten www.mediakomp.hu címen bárki hozzáférhet a térségben működő sajtóorgánumok, tudósítók listájához, és azok köréhez, akikről a hírek szólnak. - Az interaktív eseménynaptár pedig segíti az események koordinációját, összehangolását - hangsúlyozta a projektmenedzser.

A kétmillió forintos projektet 1,8 millió forinttal támogatta a PHARE-program.

A Médiakomp elérhető a Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség honlapjáról.

A projektet támogatta egyebek között a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács, a Győr megyei közigazgatási hivatal és a győri önkormányzat. A Médiakomp megtalálható az Innonet Szolgáltató Házban a Győri Ipari Parkban.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50