"Meztelen hírek" kanadai televízióban

MTI Sajtóadatbank, 2001. január 15. 09:35
Victoria Sinclair kanadai tévés újságírónő magától értetődőnek tartja, hogy a hírekkel a meztelen igazságot kell a nézők elé tárnia. Már a hírek rövid felvezetése közben kezdi kigombolni a ruháját és legkésőbb az időjárás-jelentésnél meztelenül áll a kamera előtt.
"Meztelen hírek" - ez a címe Sinclair műsorának, amelyet egy év óta növekvő sikerrel sugároznak világgá az interneten keresztül a kanadai Torontóból. A főszerkesztő Victoria és három ugyancsak szemrevaló kolléganője a legnagyobb komolysággal gyűjti a napi híreket a világ minden részéből és - a többi televíziós bemondóhoz és bemondónőhöz hasonlóan - komoly arccal olvassa is fel azokat a kamera előtt. A vetkőzés közben, mintegy mellékesen megy végbe.

"Palesztinok és izraeliek ismét..." - hangzik a hír és a foglalkozására nézve optikus Victoria már levetette a melltartóját, miközben a háttérben Jasszer Arafat képe jelenik meg... "A kaliforniai erdőtüzek lángoló poklában" - folytatja és közben már anyaszült meztelenül áll ott a kamera előtt...

A televíziós állomás szerint havonta mintegy négymillió nézője van a "Meztelen hírek" műsornak, amely egyelőre csak az interneten keresztül nézhető. Sinclair szerint kezdetben ugyan csaknem kizárólag férfiak nézték a műsort, mostanra azonban már vegyes a közönsége. Szerinte ugyanis sehol másutt nem lehet ennyire "szórakoztató" híradást végignézni, mint a "az Internet-CNN nudisták számára" műsorában.

A producer Elliott Shulman azonban nem elégszik meg ezzel a sikerrel, hanem azt tervezi, hogy Naked Broadcasting Inc. elnevezésű mini cégét valódi kábeltelevíziós társasággá fejleszti ki. Véleménye szerint a "Meztelen hírek" a vélemény-nyilvánítási szabadságnak és az elektronikus korszaknak egyaránt jelképe és terméke - olvasható a dpa jelentésében.

Kulcsszavak: televízió onlineszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50