Új vezér a Synergonnál

, 2001. január 15. 19:17
A Synergon mai igazgatósági ülésén Gyurós Tibort, a cég elnökét nevezték ki vezérigazgatóvá. A társaság e posztját eddig betöltő Antal József közös megegyezéssel távozott a cég éléről.
A Synergon Informatika Rt. igazgatóságának egyhangú határozata alapján a társaság 2001. január 15-i hatállyal, közös megegyezés alapján megszüntette Antal József vezérigazgatói kinevezését. Az igazgatóság Gyurós Tibort bízta meg a vezérigazgatói feladatok ellátásával, elnöki pozíciójának megtartása mellett. A kinevezés 2002. január 15-ig szól. Antal József a jövőben a Synergon stratégiai vezérigazgató-helyetteseként tevékenykedik.

Az elkezdett pénzügyi és strukturális átalakítási program változatlan ütemezéssel és feltételekkel folytatódik tovább – a Synergon működésének megújítása az eredeti terveknek megfelelően az első negyedév végére fejeződik be. Gyurós Tibor elmondta a változás kapcsán: „A jelen pillanatban az a legfontosabb, hogy stratégiai elképzeléseink megvalósuljanak és szigorú pénzügyi politikánkat folytatva nyereségessé tegyük a Synergont.”

Gyurós Tibor (38) a Synergon ügyvezető testületének és igazgatóságának elnöke. A Budapesti Műszaki Egyetemen szerezte diplomáját, majd a Rolitron Műszaki Fejlesztési Kisszövetkezetnél helyezkedett el szoftverfejlesztőként. Később divízióvezető, majd 1992-től a Rolitron Informatika Rt. vezérigazgatója volt. Az Informatikai Vállalkozások Szövetségének elnöke.

Lakatos Levente (32) eddigi befektetési igazgató lett a Synergon Informatika Rt. általános vezérigazgató-helyettese. Lakatos korábban GE Budapest Bank értékpapírcégének volt a vezérigazgatója, előtte pedig az Ernst & Young, illetve a Daewoo Értékpapír Rt. vállalatfinanszírozási részlégéinél dolgozott különböző beosztásokban. Lakatos új feladata, a befektetési tevékenységek koordinálása mellett, a Synergon reorganizációs programjának végrehajtása.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14