A Deutsche Telekom franciaországi tervei

MTI Sajtóadatbank, 2001. január 16. 10:33
A Deutsche Telekom német távközlési óriáscég a Bouygues Télécomon, a nagyságra harmadik francia mobilszolgáltatón keresztül akarja megvetni a lábát Franciaországban.
Az ügyletről a két vállalat legutóbb decemberben tárgyalt - írta a Financial Times Deutschland. Hasonló megbeszélésekre került sor a legnagyobb japán távközlési vállalat mobilszolgáltatójával, az NTT DoCoMo-val és a holland KPN vállalattal is.

A Bouygues építőipari vállalat, a Bouyges Télécom legnagyobb részvényese legutóbb azt közölte, hogy partnert keres a franciaországi harmadik generációs (UMTS) mobiltelefon koncessziók kiírása előtt. A hónap vége előtt kezdődő árverésen a Deutsche Telekom nem vesz részt.

A múlt év végén meghiúsultak a tárgyalások a Bouygues Télécom és a Telecom Italia között az olasz konszern részesedésének növeléséről. A Bouygues Télécomban a BDT holdingvállalatnak 55 százalékos többségi részesedése van. A BDT-ben a Bouygues 59,5 százalékkal, a J-C Decaux 20,9 százalékkal és a Telecom Italia 19,6 százalékkal részesedik. A Bouygues Télécom további 21 százaléka közvetlenül a Bouygues-é, 17,5 az E.ON német energiakonszerné és 6,5 százalék a BNP Paribas francia bankcsoporté.

A Deutsche Telekom három évvel ezelőtt a legnagyobb francia távközlési céggel, a France Télécommal kezdett együttműködést, ám a próbálkozás keserű szájízt hagyva véget ért körülbelül egy éve, miután a France Télécom megsértődött a Deutsche Telekom olaszországi tervei miatt. A Deutsche Telekom készséget mutatott kimenteni a Telecom Italiát az Olivetti karmai közül, de ez végül nem sikerült. A Deutsche Telekom és a France Télécom jelenleg pár százalékos kereszttulajdona, az együttműködési szándék egykori jelképének felszámolásával foglalkozik.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59