Az econet.hu Rt. viszi tovább az Eco.Net Hungary üzletét

, 2001. január 24. 12:32
Az Eco.Net Hungary Kft. és az econet.hu Informatikai Rt. 2001. január 16-án keretmegállapodást kötöttek, melyben megállapodtak, hogy az Eco.Net Hungary Kft. teljes üzleti tevékenységét a szerződés aláírásának napjától az econet.hu Rt. veszi át.
Az econet.hu Rt. (korábbi nevén: Virgínia Kárpótlási Jegy Hasznosító Rt.) már korábban részletesen ismertette (Magyar Tőkepiac, 2000. december 5.) az Eco.Net Hungary Kft. tevékenysége és eszközei átvételének várható menetét. A ma aláírt keretszerződés ennek a folyamatnak az első és legfontosabb állomása.

A keretmegállapodásban a fentiek kapcsán az alábbi konkrét ügyletek lebonyolításáról állapodtak meg a felek:

- az econet.hu Rt. átvette az Eco.Net Hungary Kft. dolgozóit, -

- az econet.hu Rt. megvásárolja az Eco.Net Hungary Kft. teljes eszközparkját, a saját fejlesztésű szoftverek kivételével, -

- az econet.hu Rt. megvásárolja az Eco.Net Hungary Kft. működéssel kapcsolatban felmerült követeléseit, -

- az econet.hu Rt. és az Eco.Net Hungary Kft. közös levélben értesítik az Eco.Net Hungary Kft. összes szerződéses partnerét, hogy az econet.hu Rt. átvállalja a szerződésben foglalt kötelezettségek teljesítését, -

- az econet.hu Rt. részesedést vásárol az Eco.Net Hungary Kft. tulajdonát képező Eco.hu website-ban, -

- az Eco.Net Hungary Kft. a tevékenység folytatásához szükséges saját fejlesztésű szoftvereket az econet.hu Rt. használatába adja azzal, hogy az econet.hu Rt. a szoftvereket karbantartja, fejleszti. A fejlesztéssel párhuzamosan felek a szoftvereken közös tulajdont szereznek, -

- az Eco.Net Hungary Kft. kötelezettséget vállalt, hogy az econet.hu Rt. tevékenységi körébe tartozó tevékenységet annak hozzájárulása nélkül nem végez.

A fentiekben foglalt lépések lebonyolítására, az eseti szerződések aláírására a keretmegállapodás szerint 2001. január 31-ig kerül sor.

Az eszközök, a szerződésállomány és általában a tevékenység átvételének előzőekben ismertetett első lépése szorosan illeszkedik a vállalt fokozatos és visszterhes folyamatba, ennek során a tevékenység zavartalan viteléhez szükséges minden feltétel biztosítottá válik az econet.hu Rt. részére.

A következő időszakban a második lépés előkészítéseként kerül sor az Eco.Net Hungary Kft. tulajdonát képező és az econet.hu Rt. használatába adott saját fejlesztésű szoftverek piaci értékének meghatározására és ennek ismeretében - természetesen szoros összhangban a korábban már hivatkozott tájékoztató anyagban foglaltakkal - az econet.hu Rt-be történő áthelyezés technikájának kidolgozására.

Kulcsszavak: +céginfo Econet.hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38