Szervezet az internetes csalók ellen

Tóth Kristóf, 2001. január 17. 22:57
Az úgynevezett Worldwide Ecommerce Fraud Prevention Network a szerdai naptól megkezdte működését. A hálózat feladata, hogy a világon, az interneten elkövetett csalások számát visszaszorítsák, és a szélhámosokat lefüleljék.
A szervezet kikötőjén többek között ingyenes tanácsadás folyik cégeknek, vállalkozásoknak - írja az InternetNews. Az internetes kereskedelemben résztvevők így megtudhatják, hogy hogyan védekezhetnek például a hitelkártyákkal visszaélőkkel szemben. A kikötőt a http://www.merchantfraudsquad.com címen érhetik el az érdeklődők. A hálózat honlapjáról olyan alkalmazások is letölthetők, melyek meggátolják a csalókat tevékenységükben.

Természetesen a WEFPN nemcsak az online boltok tulajdonosainak ad tanácsokat kikötőjén, de a vásárlók is kaphatnak segítséget. Ami az internetes vevőket illeti, megtudhatják, hogy hogyan védjék meg magukat a hálózaton.

"Az online csalások visszaszorítása, a szélhámosok leleplezése komoly feladat, hiszen a kereskedők akkor is áldozatává válhatnak a svihákoknak, ha kikötőiket a legújabb technológiákkal biztosították. A WEFPN feladata, hogy felismerje a veszélyforrásokat, és okos megoldásokkal rukkoljon elő." - nyilatkozta Jennifer Bennett, a Fraud Prevention Network társelnöke.

A Merchantfraudsquad.com megnyitása a Fraud Prevention Network első lépése. A Fraud Prevention Network egy olyan non-profit szervezet, melyet többek között az American Express, az Amazon.com, a Buy.com, a ClearCommerce, az Expedia.com és a First Data Corp. hívott életre. A koalíció szerint eddig 375 különböző cég és vállalkozás csatlakozott a hálózathoz a világ minden tájáról.

Kulcsszavak: security onlineszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55