Pengeváltás Guninszki és a Microsoft között

Zsigó József, 2001. január 19. 21:17
Felelőtlennek nevezte a Microsoft szóvivője a bolgár bugvadászt, Guninszkit, miután az még a patch megjelenése előtt nyilvánosságra hozta a Media Player 7-ben talált biztonsági hiányosságot.
Mint ismeretes, a „skin” funkción át hackerek elolvashatják az áldozat fájljait, sőt teljesen át is vehetik a gép irányítását.

A Microsoft teljes gőzzel dolgozik a problémán, addig is azt tanácsolja, hogy az IE Internet beállítások menüjében tiltsuk le a „run unsigned content” opciót. Mindezek mellett Michael Aldridge szóvivő kifogásolta, hogy a Microsoft értesítése után alig néhány nappal Guninszki már a nyilvánossághoz fordult, nem várva meg a patch elkészültét, ami igen felelőtlen viselkedésre utal, mert - mint mondta - ezzel veszélynek teszi ki az érintett felhasználókat.

Guninszki szerint a Microsoftnak lett volna lehetősége a probléma orvoslására, ha akarta volna, de ők még a tavaly júliusban feltárt Explorer-hibát sem foltozták be. Úgy látszik, jobban zavarja őket, mit ír róluk a sajtó, mint vásárlóik biztonsága - nyilatkozta az újságíróknak a Microsoft-bugok felderítésében élenjáró Guninszki.

Kulcsszavak: Microsoft bug security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59