Továbbra is élen a Magyar Telekom fenntarthatósági gyakorlata

forrás: Prím Online, 2021. február 24. 11:06

A Magyar Telekom két független értékelés alapján is elismerő értékelést kapott fenntarthatósági gyakorlatát tekintve. A FTSE Russell (FTSE International Limited and Frank Russell Company) megerősítette, hogy a Magyar Telekom a FTSE4Good kritériumai szempontjából történt független elemzés során megfelelt azoknak a követelményeknek, amelyek alapján továbbra is FTSE4Good indexcsalád tagja lehet. Emellett, a CDP Supplier Engagement Rating (SER) értékelése alapján a Magyar Telekomot – egyedüli magyar székhelyű vállalatként – a top7%-ba sorolta.

Az FTSE Russel által létrehozott FTSE4Good indexek azon vállalatok tevékenységét mérik, amelyek környezeti-, társadalmi- és vállalatirányítási (ESG) területen kiemelkedően teljesítenek. Az indexek szerepe jelentős, hiszen a piaci szereplők széles köre használja felelős befektetési alapok és egyéb termékek létrehozása és értékelése során. A Magyar Telekom 2016 óta, az index indulásától kezdve tagja az FTSE4Good Emerging Indexnek, ezt a tagságot erősítette most meg a FTSE Russel a 2020. évi értékelés eredményeként.

 

Szintén az év elején tájékoztatta a Magyar Telekomot a Carbon Disclosure Project (CDP) is a vállalat értékelésének eredményéről, mely szerint a Magyar Telekom a világ TOP 7%-ába került a klímaváltozással kapcsolatos beszállítói programjával. A CDP egy nemzetközi non-profit csoport, mely befektetők, vállalatok, államok és régiók számára nyújt segítséget környezeti hatásaik kezelése érdekében. A szervezet szerint a vállalatoknak a következő öt évben 120 milliárd dollár költségkockázatot jelent az ellátási lánc környezeti kockázata, hiszen a szervezet értékelései szerint az ellátási lánc emissziója általánosságban a vállalatok működési kibocsátásának a 11,4-szerese. Éppen ezért szorgalmazza, hogy a felelős vállalatok saját klímavédelmükön túl a beszállítóik kibocsátását is ellenőrizze, valamint a beszállítókat is arra buzdítja, hogy köteleződjenek el a környezeti akciók mellett. A nemzetközi listát, melyen egyedüli magyar székhelyű vállalatként jelenik meg a Telekom, februárban tette közzé a CDP.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15