Mercata a következő áldozat

Wollák Viktória, 2001. január 25. 16:57
A Mercata.com - mely a Microsoft egyik alapítója, Paul Allen támogatását élvezte – január elején bejelentette, hogy beszünteti működését. A bolt arra épített, hogy a vásárlók majd ösztönzik egymást, hiszen minél többen rendeltek meg egy adott terméket, annál olcsóbban jutottak hozzá.
A Mercata elnöke és alapítója, Tom Van Horn a bukás okát abban látja, hogy mind a magán mind az állami befektetők elutasítják az internetes kereskedelmet. „A Mercata, mint cég rendkívül jól teljesített a bonyolult gazdasági környezet ellenére.
Mi következetesen teljesítettük vagy túl is teljesítettük azt a tervet, amit kitűztünk magunk elé, annak ellenére amit a befektetők becsültek.” A vállalkozás január 31-ére tervezi működésének beszüntetését, és mindaddig fogadják még a megrendeléseket.
Bár a cég arra nem tért ki, hogy hány alkalmazott veszíti el állását, a Hoovers.com szerint a múlt évben a Mercata 104 embert foglalkoztatott. A Mercata azon jelentős forgalmú cégek közé tartozik, melyek az idei évben elsőként szüntették be működésüket, folytatva a 2000. év negyedik negyedévében elkezdődött tendenciát.

Paul Allen annak idején segédkezett a Mercata létrehozásában, majd a tulajdonában levő Vulcan Ventures lett a cég fő beruházója, 55%-os tulajdonrésszel, ami 1999. áprilisában nagy visszhangot keltett.

Kulcsszavak: Mercata dotcom e-commerce

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55