Napster: nyártól előfizetéses szolgáltatás

FeriMesz , 2001. január 29. 21:28
A Bertelsmann júniusban vagy júliusban megszünteti a Napster ingyenességét, és pénzért teszi hozzáférhetővé a szolgáltatást - tette közzé a Bertelsmann vezetője, Thomas Middelhoff január 29-én Davosban, a Világgazdasági Fórumon. "A felhasználókban megvan a fizetés hajlandósága" - mondta Middelhoff.
A Napster-használók száma az év közepéig 100 millióra duplázódik - nyilatkozta Tomas Middelhoff. A Napster új, pénzért használható rendszerét azok az igazi zenekedvelők fogják használni, akik nem akarnak ártani a zenei ágazatnak.

"A lemezkiadók nem tudják, hogyan kezeljék a fogyasztók viselkedését" - véli a Bertelsmann igazgatója. A Napster-felhasználók megbüntetése nem a helyes válasz a felmerült problémára, mindazonáltal a zenészek és producerek szerzői jogait természetesen meg kell védeni. Middelhoff az úgynevezett file sharingben, azaz a más felhasználók PC-in tárolt fájlokhoz való hozzáférésben látja a képek, zene, videófilmek, digitális könyvek internetes terjesztésének jövőbeni üzleti modelljét.

Kulcsszavak: Napster mp3 zene Bertelsmann

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55