Sega: játékgépgyártás leállítva

FeriMesz , 2001. január 31. 22:00
A Sega japán játékgép- és játékgyártó véglegesen leállítja a játékgépek gyártását, és a jövőben a különböző platformokra alkalmas játékszoftvereket fog előállítani. A Dreamcast-játékkonzolok gyártása nagy veszteségeket okozott a cégnek. Március végén nem is folytatják a Dreamcastok gyártását - tette közzé a Sega.
A Sega stratégiai szerződést kötött az amerikai Palm-mal. A Sega még ebben az évben piacra dobja a Palm V és Palm VII tenyérszámítógépeken futtatható játékprogramjait.

"Az új stratégia lehetővé teszi számunkra, hogy más rendszereken alkalmazható szoftverek létrehozásával beléphessünk a szoftvercégek élvonalába" - mondta Kazutoshi Miyake, a Sega Europe munkatársa Düsseldorfban. A Sega Corporation európai cége a jövőben a korábbi konkurencia számára is szállít és fejleszt: közreműködik majd a Sony Playstation 2 és a Nintendo Game Boy Advance előállításának fázisaiban. A Dreamcast-technológiát más platformoknál, úgynevezett set-top-boxoknál is fel kívánják használni. A Dreamcast-felhasználókat sem hagyja cserben a Sega: továbbra is lesznek a Dreamcast-tal játszható játékok.

A Dreamcast veszteséges üzletet jelentett a Sega számára. A vállalat előreláthatólag a folyó üzleti évben negyedik alkalommal tesz közzé "piros számadatokat". A Sega 58,8 milliárd yenes veszteségre számít. Az 1998-ban piacra dobott, beépített modemmel felszerelt, internetes kapcsolat felvételére is alkalmas Dreamcastból eddig összesen csak 6 milliót adtak el, míg a versenytárs Sony Playstation 2-ből tíz hónap alatt is már 6,3 milliót. Valószínűleg másik erős konkurenst jelent majd a Microsot Xbox, amelyet idén őszre várhatunk.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14