Telekom: átalánydíjas net-szolgáltatásra kötelezve!

FeriMesz , 2001. január 31. 22:07
A kölni bíróság döntése a Deutsche Telekomot arra kötelezi, hogy versenytársainak időfüggetlen átalánydíjas internetszolgáltatást nyújtson. A bíróság elutasította a Telekom fellebbezését.
A Telekom online-átalánydíj elleni jogi lépéseiről későbbi időpontban döntenek. A telekommunikáció szabályozó hatósága múlt novemberben szólította fel a Telekomot, hogy február elejéig bővítse ki szolgáltatásait a konkurens internetszolgáltatók számára nyújtandó nagykereskedelmi átalánydíjas internet-összeköttetéssel.

A bírák azzal indokolták döntésüket, hogy az eset olyan bonyolult telekommunikáció-jogi kérdéseket vet fel, amelyek lehetetlenné teszik az ügy egyértelmű megválaszolását. A fő döntés meghozataláig a Telekom és leányvállalata, a T-Online köteles a hatóság rendelkezése szerint szolgáltatni.

A cég mindenképpen megvizsgálja az eset további jogi lépéseit. A Telekom nyilatkozata szerint a szolgáltatás megvalósítása nem okoz problémát. Az egyes internetszolgáltatóknak havonta 4800 márkába kerül majd az internet. Ez a követelt előfizetőnkénti 79 márkánál jóval alacsonyabb.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36