Árcsökkentés a MATÁVnetnél

, 2001. február 1. 13:55
2001. február 1-jétől a MATÁVnet a legtöbb előfizetője által használt HOBBI csomag árát 25 százalékkal csökkenti, ami ezentúl havonta nettó 2000 Ft-ért lesz elérhető. Ezzel együtt az időkorlátos csomagok túllépési díjait mostantól megkezdett órák helyett perc-alapon számolják.
A havi 20 óra internethozzáférést és e-mail címet biztosító HOBBI csomag 1998 óta kapható, az ezt választók száma a MATÁVnet előfizetőinek számával arányosan, folyamatosan emelkedett, s jelenleg eléri a 35000-et.

A HOBBI csomag felhasználóinak átlagéletkora 36 év, ennél a MATÁVnet előfizetőinek átlaga néhány évvel kevesebb. A cég ügyfeleinek nemek szerinti megoszlása hozzávetőleg 70-30 százalékban a férfiak túlsúlyát mutatja, ami egyébként hűen tükrözi a magyar internetes közönség arányait is. Ezzel szemben a HOBBI csomag esetében a nemek szerinti megoszlás sokkal egyenletesebb, körülbelül ugyanannyi nő és férfi használja a szolgáltatást. Míg a START a dolgozó felnőttek, az OTTHON pedig inkább a tanulók csomagja, a HOBBI-t a statisztikák szerint korra és nemre való tekintet nélkül egységesen használja minden előfizetői réteg.

A változások nem csupán a HOBBI csomag árát érintik. Az időkorlátos START, HOBBI és OTTHON csomagok időtúllépési díjait ugyanis az eddigi óránkénti mérési gyakorlattal ellentétben mostantól perc-alapon számítja a MATÁVnet, ami az eddiginél sokkal pontosabb elszámolást tesz lehetővé.

Ez a START csomag esetében (amely havi öt órányi internetezést biztosít) azt jelenti, hogy például 80 percnyi időtúllépés az eddigi bruttó 600 Ft helyett csupán 480 forintba kerül majd. A kedvezményes időszakban korlátlan hozzáférést nyújtó OTTHON csomagnál pedig a csúcsidőn kívüli internetezés esetén a néhány perccel 18 óra előtti felkapcsolódás, vagy a reggel 7 óra utáni apró időtúllépés díja nem többszáz-, csupán néhányszor tíz forintos nagyságrendben lesz mérhető.

A HOBBI csomag által kínált havi húsz órányi online kapcsolat elegendő ahhoz, hogy a munkából vagy iskolából hazatérve akár minden nap egy órát internetezhessünk. A statisztikák szerint a magyar internetezők háromnegyede ennél kevesebbszer csatlakozik fel a hálózatra.

Kulcsszavak: Matávnet ISP +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14