Díj a "helyi információs társadalomért"

, 2001. február 7. 19:17
Az információs társadalom sikeréhez a helyi társadalmon, a települési kisközösségeken át vezet az út. Az informatikai kormánybiztos 2001-től, minden évben "A helyi információs társadalomért" díjat kívánja adományozni három személyiségnek.
Abból a meggyőződésből, hogy a társadalom széles rétegeit fenyegető digitális szakadék elmélyülését megakadályozni csak a helyi erők összefogásával, az új lehetőségek közösségi birtokbavételével és hozzáférhetővé tételével lehet, az Informatikai Kormánybiztosság - partnerségben civil, állami és üzleti szervezetekkel - el kívánja ismerni azokat, akik ennek érdekében áldozatos, kiemelkedő színvonalú, példaértékű, társadalmi hatással bíró tevékenységet végeznek, ilyen eredményeket érnek el.

Az informatikai kormánybiztos 2001-től, minden évben "A helyi információs társadalomért" díjat kívánja adományozni három személyiségnek. A díj - mellyel elismerő oklevél és pénzjutalom jár - kiosztására első alkalommal ez év február 21-én kerül sor. Mindenki tehet javaslatot a díjazandó személyekre, szavazhat a jelöltekre a www.telehaz.hu/szavazas honlapon, s megjegyzéseket fűzhet a díjra javasoltakkal kapcsolatosan február 20., 16.00 óráig.

A díjat az informatikai kormánybiztos által felkért háromtagú zsűri ítéli oda a kitüntetetteknek az elektronikus jelölés és szavazások eredményei alapján, amennyiben a jelölést és a szavazást megfelelőnek ítéli. A díjazás technikai lebonyolítására a fővédnök a Teleház Kht.-t kérte fel.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36