MeH kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: MeH

Vizsgálat indult a kormányzati portál leállása miatt

Azonnali vizsgálatot indítottak a kormányzati portál hétfői leállása miatt - közölte az üzemeltető Kopint-Datorg Zrt. sajtóirodája az MTI-vel; a működtető Miniszterelnöki Hivatal jóváhagyásával, a hiba kijavítását követően döntenek az új portálra történő átállás új időpontjáról.

Kulcsszavak: MeH Kopint-Datorg
2010. március 2. 17:44

Elrendelte a kormány az NDK megvalósítását

Elrendelte a kormány a Nemzeti Digitális Közmű (NDK) projekt megvalósítását, amelynek köszönhetően Magyarország összes településén 6 és 10 megabit/szekundum közötti sávszélességű internet lesz elérhető - jelentette be Baja Ferenc infokommunikációért felelős kormánybiztos pénteken sajtótájékoztatón.

Kulcsszavak: MeH közigazgatás
2010. március 1. 09:30

Ügyfélkapu: pontosítani kell az eljárásrendeket - Összeomlott a munkaügyi informatikai rendszer?

Az Ügyfélkapu működésével kapcsolatos hibák rámutattak arra, hogy pontosítani kell az eljárásrendeket és a forrásszerkezetet hozzá kell igazítani a megnövekedett információs igényekhez - mondta Baja Ferenc infokommunikációért felelős kormánybiztos, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára szerdán a parlament szaktestületének ülésén. Közben a Magyar Nemzet arról számolt be, hogy az Állami foglalkoztatási Szolgálat januárban bevezetett új integrált rendszere szinte működésképtelen, ezért hatalmas sorok alakulnak ki a munkaügyi központokban.

2009. február 26. 08:27

Nagymamák és nagypapák ismerkednek az internettel Pakson

Internethasználatot népszerűsítő előadásokat, tanfolyamokat szervez a Paksi Közművelődési Kht. érettebb korúaknak. A résztvevők zöme 45-50 feletti, de nem ritka a hetvenes éveiben járók jelenléte sem.

2009. január 15. 09:02

Pályázati felhívás - E-közigazgatási Díj

Az E-közigazgatási Díj két-két államigazgatási és önkormányzati szervnek, szervezeti egységnek adományozható, amelyek az adott évben az elektronikus szolgáltatásaik és az azt támogató informatikai rendszerük fejlesztése terén a legkiemelkedőbb eredményt érték el.

Kulcsszavak: e-government pályázat MeH
2009. január 6. 09:53

Uniós pénz kormányzati informatikai rendszerre

Uniós forrásból valósul meg a Kormányzati Személyügyi Szolgáltató és Közigazgatási Képzési Központ (KSZK) informatikai rendszerének és kapcsolódó számítástechnikai hátterének megvalósítására kiírt tárgyalásos, nem nyílt közbeszerzési eljárás - közölte kérdésre válaszolva Budai Bernadett kormányszóvivő hétfői tájékoztatóján.

Kulcsszavak: közigazgatás MeH
2008. november 25. 09:15

Az informatika kormányzati irányítására van szükség

A hírközlés és az informatika egységes kormányzati irányítására van szükség, ez a Miniszterelnöki Hivatal keretein belül valósulhatna meg - erről hétfői ülésén foglalt állást az Országgyűlés e-befogadásügyi eseti bizottsága.

Kulcsszavak: MeH IHM
2008. november 4. 08:05

Románia és Magyarország a tartalmi szolgáltatások fejlesztésére összpontosít

Az információs társadalom kiépítése érdekében Románia és Magyarország az együttműködés mostani szakaszában már nem annyira a hálózatépítésre, inkább a tartalmi szolgáltatások fejlesztésére összpontosítja a figyelmet, mondta csütörtökön Bukarestben az MTI-nek Csepeli György, a Miniszterelnöki Hivatal (MEH) közpolitikai igazgatója.

Kulcsszavak: MeH Románia
2008. október 10. 10:14

Megvalósítás alatt az e-közigazgatási keretrendszer projekt

Az Államreform Operatív Program (ÁOP) „Elektronikus közigazgatási keretrendszer kialakítása” című kiemelt projektjét ismertette mai sajtótájékoztatóján Baja Ferenc, a MeH EKK államtitkára. Az eseményen Bálint Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség főigazgatója is megjelent, aki az ÁOP-ről adott tájékoztatást.

2008. június 13. 12:54

Ősszel a parlament elé kerülhet az elektronikus közszolgáltatásokról szóló törvény

Ősszel a kabinet, majd a parlament elé kerülhet az elektronikus közszolgáltatásokról szóló törvény - mondta Baja Ferenc informatikai kormánybiztos, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára csütörtökön, az idei, kilencedik Internethajón.

2008. május 26. 09:00

Régiós térinformatikai rendszert hozott létre a MeH

Régiós interaktív térinformatikai rendszert hozott létre a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Gémesi Ferenc, a MeH kisebbség- és nemzetpolitikáért felelős szakállamtitkára.

2008. április 10. 08:56

Készenléti Tetra: tudatosítás a Tölösiben

Professzionális Mobiltávközlési Nap 2008 címmel, a Miniszterelnöki Hivatal Készenléti Szervek Irodája, a Magyar Telekom T-Systems, a Pro-M Zrt. és a TETRA Forum Hungary Egyesület közös rendezésében tartottak ma Budapesten konferenciát. A tavaly hagyományteremtő szándékkal útjára indított rendezvény idén már a hazai Egységes Digitális Rádió-távközlő (EDR) rendszer működési tapasztalatairól adott átfogó képet, a felhasználók és az üzemeltetők szempontjából egyaránt. A megnyitót követően a mintegy 250 résztvevő összesen 13 előadást hallgatott meg.

Kulcsszavak: Tetra Pro-M MeH T-Systems-hu
2008. április 3. 16:59

Online kérdőív az e-közszolgáltatások fejlesztési irányairól

2008. március 17-től, hétfőtől a www.burostop.hu oldalon mindenki számára hozzáférhető és online kitölthető az a kérdőív, amely az állampolgárok e-közszolgáltatásokkal kapcsolatos elvárásait, jövőbeni igényeit hivatott fölmérni.

2008. március 25. 12:00

Lemondott az audiovizuális kormánybiztos

Március 31-i hatállyal lemondott az audiovizuális kormánybiztos; az MTI információját pénteken maga Sarkady Ildikó erősítette meg, jelezve egyben, hogy a Miniszterelnöki Hivatalból is távozik.

Kulcsszavak: MeH hírközlés
2008. március 25. 08:21

Digitális átállás: kormánybiztosi tájékoztató

„Digitális átállás és médiareform” címmel rendezett ma Budapesten sajtóbeszélgetést a Miniszterelnöki Hivatal Audiovízuális Média Kormánybiztosság (MeH-AMK). Az eseményen Sarkady Ildikó kormánybiztos, Vári Péter és Zachar Balázs (kormányfőtanácsadók) találkozott a média képviselőivel. Az írott és elektronikus sajtó képviseletében megjelent közel ötven újságírót Sarkady Ildikó a digitális átállás és médiareform eddig történt és a jövőben várható főbb eseményeiről tájékoztatta.

Kulcsszavak: média hírközlés MeH
2008. február 1. 14:59

Olvasható az interneten a nemzeti audiovizuális médiastratégia

A Miniszterelnöki Hivatal (MeH) honlapján olvasható a nemzeti audiovizuális médiastratégia végleges változata, amit a MeH audiovizuális média kormánybiztossága készített el - közölte a kormányszóvivői iroda hétfőn az MTI-vel.

Kulcsszavak: televízió MeH
2008. január 8. 10:37

Nyilvános a digitális átállás stratégiája

A Miniszterelnöki Hivatal elkészítette, és honlapján megjelentette a televíziózás és rádiózás digitális átállásának stratégiai célkitűzéseiről és kormányzati feladatairól szóló kormányhatározat tervezetét, valamint az ennek mellékletét képező, szakmai véleményeket magába foglaló stratégiát.

Kulcsszavak: törvény MeH televízió
2007. február 19. 10:02

Digitális televízió: tartalmi megújulás, vagy csak új technikai platform?

Az Európai Unió elvárása értelmében 2012-ig valamennyi tagországban megszűnik a hagyományos televíziós műsorszórás, helyébe a lényegesen több csatorna átvitelére alkalmas digitális technológia lép - ám, mint a cím is jelzi, nagy kérdés, hogy ez tartalmi megújulást is jelent-e, vagy csak egy új technikai platformként kezelendő. Hosszú évekre tervezett folyamatról van szó, tele technikai és tartalmi tisztázatlanságokkal. A problémákra koncentráló vitákat segítendő a Prím Online hírei közt ezúttal egy "véleményt", vitaanyagot ismerhetnek meg olvasóink, melyet Pettkó András országgyűlési képviselő bocsátott rendelkezésünkre.

Kulcsszavak: televízió MeH MEH
2007. január 11. 18:01

Számít a Műegyetemre a MeH

A Miniszterelnöki Hivatal (MeH) Elektronikuskormányzat-központ és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem ma együttműködési megállapodást írt alá az elektronikus közigazgatás fejlesztéséhez szükséges szakmai háttér biztosítása érdekében – tájékoztatta szerkesztőségünket dr. Risztics Péter, az illetékes Információtechnológiai Innovációs és Tudásközpont (IT)2 igazgatója nevében a Műegyetem.

Kulcsszavak: MeH közigazgatás
2006. december 20. 17:16

Konferecia a digitális átállásról - év végére elkészül a kormányhatározat

Év végére elkészíti a kormány a digitális átállásról szóló kormányhatározat tervezetét, 2007 első felére pedig várhatóan elkészül a Nemzeti Audiovizuális Média Stratégia is - erről Sarkady Ildikó, a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) médiapolitikai főtanácsadója beszélt pénteken a Szabad Európa Központ konferenciáján.

Kulcsszavak: MeH műsorszórás
2006. október 24. 09:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

Egy 2022-es jelentés szerint 24 milliárd felhasználónév és jelszó kombináció kering a kiberbűnözői piacon, ami 65 százalékos növekedést jelent 2020-hoz képest. A felhasználók sajnos gyakran ugyanazokat a belépési adatokat adják meg kényelmi szempontok miatt, amit a hackerek ki is használnak úgy, hogy az ellopott jelszavakat minden népszerű online szolgáltatásban végigpróbálják, így egyszerre akár több fiókhoz is hozzáférhetnek. Kiemelten fontos tehát, hogy egyedi, erős jelszavakat használjunk minden egyes online fiókunk esetében. Egy jelszókezelő pedig remek megoldást nyújt ezek megjegyzésére és kényelmes előhívására. De hogyan válasszunk, hogy biztonságban legyenek az adataink? Az ESET szakértőinek tanácsai.

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

A GKID a Mastercard közreműködésével 2023-ban immár nyolcadik alkalommal publikálja a Magyarországon működő, legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsorát. 

2023. május 23. 20:10