IHM kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: IHM

Az informatika kormányzati irányítására van szükség

A hírközlés és az informatika egységes kormányzati irányítására van szükség, ez a Miniszterelnöki Hivatal keretein belül valósulhatna meg - erről hétfői ülésén foglalt állást az Országgyűlés e-befogadásügyi eseti bizottsága.

Kulcsszavak: MeH IHM
2008. november 4. 08:05

Informatikai és hírközlési szakállamtitkár kinevezését sürgeti az MDF

A Magyar Demokrata Fórum Informatikai Kabinetje nyílt levélben fordult Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszterhez, hogy 2008. január 1-jétől nevezzen ki informatikai és hírközlési szakállamtitkárt. A kabinet álláspontja szerint a digitális esélyegyenlőség megteremtésének, az európai unió által kezdeményezet e-integráció, e-befogadás, e-esélyegyenlőség (te is legyél benne) elnevezésű 2008-as kampány hazai megvalósulásának; a digitális szakadék csökkentésének érdekében a kinevezéssel nem lehet tovább várni.

Kulcsszavak: GKM IHM MDF
2007. december 16. 11:02

Informatikai és távközlési albizottság létrehozását kezdeményezi a Fidesz

Annak ellenére, hogy a kormány nem tartja fontosnak az informatikát és a távközlést, hiszen főosztályi szintre alacsonyította le az ágazat képviseletét, a Fidesz ezeket a háttérbe szoruló kérdéseket felszínen kívánja tartani - olvasható Nyitrai Zsolt, a párt informatikai és telekommunikációs munkacsoportjának vezetője közleményében.

Kulcsszavak: IHM
2006. június 22. 15:16

Magyar vélemény szerint az elektronikus kapcsolattartás védelmére kell koncentrálni az EU-ban

Magyarország szerint az információgyűjtés, -elemzés és -szabályozás témakörére, az elektronikus kapcsolattartáshoz kapcsolódó biztonsági kérdések rendezésére, továbbá specifikusan a terrorizmus megelőzésére vonatkozó szabályok tekinthetők fő prioritásoknak az Európai Unió azon erőfeszítéseiben, amelyeket a távközlési hálózat- és információbiztonság fokozására tesz - jelentette ki Jambrik Mihály, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) közigazgatási államtitkára a MTI-nek azt követően nyilatkozva, hogy csütörtökön részt vett az EU-tagországok távközlési minisztereinek luxemburgi találkozóján.

Kulcsszavak: IHM EU
2006. június 9. 10:03

A szélessáv terjedése fontos versenyképességi tényező

A szélessávú hálózatok, tartalmak és szolgáltatások fejlesztése és azok széles körű lakossági, üzleti és közigazgatási felhasználása az Európai Unió, s így hazánk versenyképességének is kulcsfontosságú tényezője - hangzott el az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) és a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) által a Nemzeti Szélessávú Stratégia (NSzS) első évének tapasztalatairól szervezett egész napos szakmai konferencián.

Kulcsszavak: konferencia IHM
2006. május 22. 12:49

Digitális műsorszórás - Magyarország 6-8 országos sávot szeretne

Az analógról a digitális műsorszórásra való átállásról hétfőn kezdődött genfi konferencián Magyarország 6-8, országos lefedettséget biztosító sávot szeretne kialkudni - közölte az Informatikai és Hírközlési Minisztérium az MTI-vel.

2006. május 16. 09:45

Szakmai konferencia és ingyenes programok a szélessáv jegyében

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) a szélessávú internet népszerűsítése érdekében 2006. május 20-án Budapesten a Jövő Házában Szélessávú Internetnap-ot szervez. Az immár hagyományos eseményen szabadtéri játékokkal, internetes oktatóprogramokkal, koncertekkel és bemutatókkal várnak mindenkit.

2006. május 12. 17:08

Magyar informatikai vállalatok az amerikai piacon - avagy piacra lépés amerikai és magyar szemmel

2006. május 11-én az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) és a Magyar Technológiai Központ (HTEC) "Magyar IKT vállalatok az amerikai piacon - avagy piacra lépés amerikai és magyar szemmel" címmel szakmai fórumot rendezett a magyar infokommunikációs szektor külpiaci megjelenése kérdéseiről. A konferenciát Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter és George H. Walker, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete nyitotta meg.

Kulcsszavak: IHM HTEC
2006. május 11. 13:41

2011-re minden háztartás elérheti a széles sávot

Mintegy 200 milliárd forint további befektetésével öt év múlva minden magyar háztartás számára lehetővé válik a szélessávú internetcsatlakozás - mondta az informatikai miniszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Kulcsszavak: ADSL NHH IHM
2006. május 5. 09:33

Szélessáv Napja és szélessávkereső az internet hazai elterjedéséért

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) valamint a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) ma bemutatta közösen kifejlesztett szélessávkereső programját. A szélessávkereső segítségével mindenki megtudhatja, hogy egy adott helyen milyen szolgáltatásokat érhet el és így a számára legelőnyösebbet választhatja ki.

2006. május 4. 12:46

Nyugat-Dunántúl: 75,1 százalékos szélessávú internet lefedettség

A szélessávú internet lefedettség 75,1 százalékot ért el a nyugat-dunántúli régióban a 2005 második felében elért 3 százalékos növekedésnek köszönhetően.

2006. május 4. 09:19

Kóka: infokommunikációval a versenyképesség fokozásáért

A versenyképesség erősítéséhez az infokommunikációs technológiák elterjedését elő kell elősegíteni - mondta Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter kedden egy nemzetközi szakmai konferencián Budapesten.

Kulcsszavak: e-government IHM trend
2006. május 3. 09:02

Netvíkend Győrben

Az IHM a szélessávú internet népszerűsítésének érdekében idén is útjára indította eMagyarország kamionját. A kamion utolsó vidéki állomásaként, a győri Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Fesztiválhoz csatlakozik a fesztivál teljes idejére.

2006. május 2. 18:41

NAVA: 8000 órányi tévé- és rádióműsor, film és híradó a neten

Az elektronikus média audiovizuális értékei a nemzeti kulturális és történelmi örökség részét képezik. Megőrzésük a jövő számára legalább olyan fontos, akár a könyvek, a képzőművészeti alkotások, és a zeneművek megóvása és hozzáférhetővé tétele.

2006. április 11. 14:55

Felkészülés az eContentplus programra

2006. április 7-én pénteken, Budapesten a Millenáris Park Fogadó termében került megrendezésre az eContentplus program magyarországi orientációs napja, a téma a tudományos és felsőoktatási tartalmakkal kapcsolatos pályázatok voltak. A rendezvényt az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, a Magyar Tartalomipari Szövetség, és az Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete közösen szervezték, az Informatikai Vállalkozások Szövetségének szakmai támogatásával.

Kulcsszavak: IHM
2006. április 10. 13:32

Megnyílt a T-ház: Egy virtuális család intelligens otthona

A legmodernebb informatikai és telekommunikációs megoldásokkal felszerelt házban a látogatóknak igazi futurisztikus élményben van részük.

2006. április 4. 09:29

VI. Unoka - Nagyszülő Informatikai Verseny

Eredményesen zárult a VI. Unoka–Nagyszülő Informatikai Verseny, amelyet az Inforum (Informatikai Érdekegyeztető Fórum) és az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) rendezett április 2-án Budapesten. A rendezvényt, amelynek célja a generációk közötti digitális szakadék áthidalása Jambrik Mihály, az IHM közigazgatási államtitkára nyitotta meg.

2006. április 3. 16:12

Netvíkend a szegedi Vivicittán

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) a szélessávú internet népszerűsítésének érdekében idén is útjára indította eMagyarország kamionját. A mozgó eMagyarország pont az ország négy városában nyújt alkalmat az érdeklődőknek a szélessávú internet lehetőségeinek megismerésére. A kamion harmadik állomása Szeged lesz.

Kulcsszavak: IHM
2006. március 31. 18:17

Netvíkend Nagykanizsán

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) a szélessávú internet népszerűsítésének érdekében idén is útjára indította eMagyarország kamionját.

2006. március 24. 07:44

eCall – intelligens segélyhívó rendszer a biztonságosabb közlekedésért

Az eCall rendszer annak az eSafety kezdeményezésnek a része, melynek célkitűzése a járművek biztonságosságának és intelligenciájának fokozása az információs és kommunikációs technológiák felhasználásával.

Kulcsszavak: EU security autószolg IHM
2006. március 23. 16:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége korlátozza az MI fejlődését, különösen a bőrbetegségek esetén. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP Labs azonban létrehozott egy olyan fejlett, generatív MI-t, amely nemcsak tanul a meglévő forrásokból, hanem új adatokat is képes létrehozni, megkerülve a drága és nehezen beszerezhető címkézett adatok problémáját. Így szintetikus képeket tudnak alkotni olyan ritka bőrbetegségekről is, amelyekről jelenleg kevés információ áll rendelkezésre.

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15