IHM kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: IHM

Az informatika kormányzati irányítására van szükség

A hírközlés és az informatika egységes kormányzati irányítására van szükség, ez a Miniszterelnöki Hivatal keretein belül valósulhatna meg - erről hétfői ülésén foglalt állást az Országgyűlés e-befogadásügyi eseti bizottsága.

Kulcsszavak: MeH IHM
2008. november 4. 08:05

Informatikai és hírközlési szakállamtitkár kinevezését sürgeti az MDF

A Magyar Demokrata Fórum Informatikai Kabinetje nyílt levélben fordult Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszterhez, hogy 2008. január 1-jétől nevezzen ki informatikai és hírközlési szakállamtitkárt. A kabinet álláspontja szerint a digitális esélyegyenlőség megteremtésének, az európai unió által kezdeményezet e-integráció, e-befogadás, e-esélyegyenlőség (te is legyél benne) elnevezésű 2008-as kampány hazai megvalósulásának; a digitális szakadék csökkentésének érdekében a kinevezéssel nem lehet tovább várni.

Kulcsszavak: GKM IHM MDF
2007. december 16. 11:02

Informatikai és távközlési albizottság létrehozását kezdeményezi a Fidesz

Annak ellenére, hogy a kormány nem tartja fontosnak az informatikát és a távközlést, hiszen főosztályi szintre alacsonyította le az ágazat képviseletét, a Fidesz ezeket a háttérbe szoruló kérdéseket felszínen kívánja tartani - olvasható Nyitrai Zsolt, a párt informatikai és telekommunikációs munkacsoportjának vezetője közleményében.

Kulcsszavak: IHM
2006. június 22. 15:16

Magyar vélemény szerint az elektronikus kapcsolattartás védelmére kell koncentrálni az EU-ban

Magyarország szerint az információgyűjtés, -elemzés és -szabályozás témakörére, az elektronikus kapcsolattartáshoz kapcsolódó biztonsági kérdések rendezésére, továbbá specifikusan a terrorizmus megelőzésére vonatkozó szabályok tekinthetők fő prioritásoknak az Európai Unió azon erőfeszítéseiben, amelyeket a távközlési hálózat- és információbiztonság fokozására tesz - jelentette ki Jambrik Mihály, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) közigazgatási államtitkára a MTI-nek azt követően nyilatkozva, hogy csütörtökön részt vett az EU-tagországok távközlési minisztereinek luxemburgi találkozóján.

Kulcsszavak: IHM EU
2006. június 9. 10:03

A szélessáv terjedése fontos versenyképességi tényező

A szélessávú hálózatok, tartalmak és szolgáltatások fejlesztése és azok széles körű lakossági, üzleti és közigazgatási felhasználása az Európai Unió, s így hazánk versenyképességének is kulcsfontosságú tényezője - hangzott el az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) és a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) által a Nemzeti Szélessávú Stratégia (NSzS) első évének tapasztalatairól szervezett egész napos szakmai konferencián.

Kulcsszavak: konferencia IHM
2006. május 22. 12:49

Digitális műsorszórás - Magyarország 6-8 országos sávot szeretne

Az analógról a digitális műsorszórásra való átállásról hétfőn kezdődött genfi konferencián Magyarország 6-8, országos lefedettséget biztosító sávot szeretne kialkudni - közölte az Informatikai és Hírközlési Minisztérium az MTI-vel.

2006. május 16. 09:45

Szakmai konferencia és ingyenes programok a szélessáv jegyében

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) a szélessávú internet népszerűsítése érdekében 2006. május 20-án Budapesten a Jövő Házában Szélessávú Internetnap-ot szervez. Az immár hagyományos eseményen szabadtéri játékokkal, internetes oktatóprogramokkal, koncertekkel és bemutatókkal várnak mindenkit.

2006. május 12. 17:08

Magyar informatikai vállalatok az amerikai piacon - avagy piacra lépés amerikai és magyar szemmel

2006. május 11-én az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) és a Magyar Technológiai Központ (HTEC) "Magyar IKT vállalatok az amerikai piacon - avagy piacra lépés amerikai és magyar szemmel" címmel szakmai fórumot rendezett a magyar infokommunikációs szektor külpiaci megjelenése kérdéseiről. A konferenciát Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter és George H. Walker, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete nyitotta meg.

Kulcsszavak: IHM HTEC
2006. május 11. 13:41

2011-re minden háztartás elérheti a széles sávot

Mintegy 200 milliárd forint további befektetésével öt év múlva minden magyar háztartás számára lehetővé válik a szélessávú internetcsatlakozás - mondta az informatikai miniszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Kulcsszavak: ADSL NHH IHM
2006. május 5. 09:33

Szélessáv Napja és szélessávkereső az internet hazai elterjedéséért

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) valamint a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) ma bemutatta közösen kifejlesztett szélessávkereső programját. A szélessávkereső segítségével mindenki megtudhatja, hogy egy adott helyen milyen szolgáltatásokat érhet el és így a számára legelőnyösebbet választhatja ki.

2006. május 4. 12:46

Nyugat-Dunántúl: 75,1 százalékos szélessávú internet lefedettség

A szélessávú internet lefedettség 75,1 százalékot ért el a nyugat-dunántúli régióban a 2005 második felében elért 3 százalékos növekedésnek köszönhetően.

2006. május 4. 09:19

Kóka: infokommunikációval a versenyképesség fokozásáért

A versenyképesség erősítéséhez az infokommunikációs technológiák elterjedését elő kell elősegíteni - mondta Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter kedden egy nemzetközi szakmai konferencián Budapesten.

Kulcsszavak: e-government IHM trend
2006. május 3. 09:02

Netvíkend Győrben

Az IHM a szélessávú internet népszerűsítésének érdekében idén is útjára indította eMagyarország kamionját. A kamion utolsó vidéki állomásaként, a győri Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Fesztiválhoz csatlakozik a fesztivál teljes idejére.

2006. május 2. 18:41

NAVA: 8000 órányi tévé- és rádióműsor, film és híradó a neten

Az elektronikus média audiovizuális értékei a nemzeti kulturális és történelmi örökség részét képezik. Megőrzésük a jövő számára legalább olyan fontos, akár a könyvek, a képzőművészeti alkotások, és a zeneművek megóvása és hozzáférhetővé tétele.

2006. április 11. 14:55

Felkészülés az eContentplus programra

2006. április 7-én pénteken, Budapesten a Millenáris Park Fogadó termében került megrendezésre az eContentplus program magyarországi orientációs napja, a téma a tudományos és felsőoktatási tartalmakkal kapcsolatos pályázatok voltak. A rendezvényt az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, a Magyar Tartalomipari Szövetség, és az Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete közösen szervezték, az Informatikai Vállalkozások Szövetségének szakmai támogatásával.

Kulcsszavak: IHM
2006. április 10. 13:32

Megnyílt a T-ház: Egy virtuális család intelligens otthona

A legmodernebb informatikai és telekommunikációs megoldásokkal felszerelt házban a látogatóknak igazi futurisztikus élményben van részük.

2006. április 4. 09:29

VI. Unoka - Nagyszülő Informatikai Verseny

Eredményesen zárult a VI. Unoka–Nagyszülő Informatikai Verseny, amelyet az Inforum (Informatikai Érdekegyeztető Fórum) és az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) rendezett április 2-án Budapesten. A rendezvényt, amelynek célja a generációk közötti digitális szakadék áthidalása Jambrik Mihály, az IHM közigazgatási államtitkára nyitotta meg.

2006. április 3. 16:12

Netvíkend a szegedi Vivicittán

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) a szélessávú internet népszerűsítésének érdekében idén is útjára indította eMagyarország kamionját. A mozgó eMagyarország pont az ország négy városában nyújt alkalmat az érdeklődőknek a szélessávú internet lehetőségeinek megismerésére. A kamion harmadik állomása Szeged lesz.

Kulcsszavak: IHM
2006. március 31. 18:17

Netvíkend Nagykanizsán

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) a szélessávú internet népszerűsítésének érdekében idén is útjára indította eMagyarország kamionját.

2006. március 24. 07:44

eCall – intelligens segélyhívó rendszer a biztonságosabb közlekedésért

Az eCall rendszer annak az eSafety kezdeményezésnek a része, melynek célkitűzése a járművek biztonságosságának és intelligenciájának fokozása az információs és kommunikációs technológiák felhasználásával.

Kulcsszavak: EU security autószolg IHM
2006. március 23. 16:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

Még nem adtad be pályázatod ‘Az Év Honlapjára’? Ne hagyd az utolsó pillanatra vállalkozásod nagy lehetőségét! Már csak pár nap van a határidőig, jelentkezz még ma!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

Komoly áttörést hozhatnak az energetikai iparban, mintegy forradalmasíthatják az alternatív források használatát az elektromos energiatárolók. A megújuló energiára való szélesebb körű átállás megvalósulása a fenntarthatóság egy új korszakát jelentené, mindez pedig az energiatárolástól függ; ezért van akkora jelentősége ezeknek a tényleges felhasználásig energiát raktározó egységeknek.

2022. november 18. 09:55