otthon kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: otthon

Otthon, vírusbiztos otthon

Többfunkciós terek, okosfürdőszobák, multigenerációs otthonok, drónokat is fogadni képes csomagmegőrző és -fertőtlenítő helyiségek a ház bejáratánál, digitális és vírusbiztos erődök. Tényleg ilyenek lesznek a jövő otthonai? Már a világjárvány előtt is megtapasztalhattuk az otthonaink átalakulását, azonban mindez a technológia egyre jelentősebb térnyerésének volt köszönhető. A spanyolnátha időszakához hasonlóan a jelenlegi helyzet nemcsak felgyorsította az átalakulás folyamatát, de teljesen új igényeket is teremt. Ideje hát újragondolni és újratervezni otthonaink szerepét, funkcióit! Az Allianz Partners legfrissebb riportjában Ray Hammond jövőkutató veszi sorra a legfontosabb, otthonaink jövőjét befolyásoló trendeket, különös tekintettel a koronavírus hatásaira. 

2020. november 16. 11:01

Tanácsok lakásfelújításhoz

Sok feladat van a ház körül, amiket mi magunk is meg tudunk oldani. Fontos, hogy közben mindig körültekintően járjunk el, hogy ne kelljen aggódni a balesetek miatt!

Kulcsszavak: otthon kütyü ház
2019. június 27. 15:13

Személyre szabható konyha és többfunkciós bútorok az IKEA válasza az urbanizációra

Az IKEA reprezentatív kutatásának eredményeiből kiderül, hogy a magyarok szerint a hálószoba után a konyha az otthon legfontosabb helyisége, mely nemcsak a főzés és étkezés központja, hanem a hely, ahol a barátokkal és a családdal időt töltenek, beszélgetnek. A harmadik alkalommal elkészített „Élet otthon” elnevezésű, a világ 12 nagyvárosára kiterjedő kutatását egészíti ki a magyar, cseh és szlovák véleményeket összegző régiós kutatás arról, milyen szerepet játszik életükben a konyha. 

Kulcsszavak: otthon kutatás IKEA
2016. augusztus 10. 07:01

Okos otthonok Samsung eszközökkel

A Samsung számos újdonságot mutatott be a CES 2013 rendezvényen, a világ legnagyobb elektronikai szakvásárán. Ezek közös vonása, hogy tulajdonosaik otthonukat hatékonyabbá és jobbá tehetik velük – ez a Smart Home (Okos Otthon).

2013. január 18. 13:05

Gondolatirányítású lakást mutattak be Japánban

Agyhullámokkal irányítható berendezésekkel felszerelt kísérleti lakást mutattak be japán kutatók, akik szerint a különleges rendszer a jövőben segítheti a mozgássérültek és az idősek ideális otthonának megteremtését.

Kulcsszavak: otthon tudomány
2012. november 14. 08:40

Otthon, otthon, okos otthon

A vasárnap véget ért Las Vegas-i Fogyasztói Elektronikai Vásár nem csak technikai újdonságokat kínált, de több cég is foglalkozott azzal, hogy az otthonunkban működő berendezések használatát hogyan tudnánk hatékonyabban irányítani, az áramfogyasztásunkat csökkenteni, és milyen is lehetne a jövő szép, édes, de főleg „okos" otthona.

Kulcsszavak: CES CES 2011 otthon
2011. január 10. 09:05

Újjászületett Sony Vaio PC a nappaliba

A Sony kibocsátotta a Sony Vaio asztali PC különleges formájú új változatát, amelyet kimondottan lakáshoz (nappali szoba) fejlesztettek. Ez a termék egy PC és DVD lejátszó egyetlen egységben.

Kulcsszavak: Sony PC DVD otthon
2007. július 28. 12:05

Windows Media Center a konyhába

Az MCEDev nevű cég bemutatott egy olyan Windows Media Center-alapú számítógépet, amelyet kifejezetten konyhai használatra terveztek.

Kulcsszavak: Windows Media otthon
2007. július 26. 20:14

Gates: minden háztartásban lesz egy robot 2013-ra

Gates úgy gondolja, hogy elsőként az egészségügy fogja bevetni a robotokat, s így oldják majd meg például az ágyhoz kötött betegek ápolását.

2006. december 30. 20:19

Tükröm, tükröm, mágikus LCD-tükröm...

Gyermekkorunkban hallott mesékben találkozhattunk varázstükrökkel, ám a 21. század hajnalán már mindennapjainkban is felbukkannak az efféle különös, beszélni tudó és képek megjelenítésére is alkalmas mágikus High-tech tükrök.

Kulcsszavak: tudomány otthon LCD
2006. július 24. 17:00

Formatervezési díjat nyert a Siemens intelligens otthona

A Siemens SURPASS Home Entertaintment megoldása megnyerte az ipari formatervezés „Oscar-díját”, az iF Design Award-ot.

Kulcsszavak: otthon Siemens
2006. július 13. 12:25

Megnyílt a T-ház: Egy virtuális család intelligens otthona

A legmodernebb informatikai és telekommunikációs megoldásokkal felszerelt házban a látogatóknak igazi futurisztikus élményben van részük.

2006. április 4. 09:29

Korlátlan mobilitás: a Fujitsu Siemens Computers a CeBIT-en

A termékekbe beépített UMTS támogotás, korlátlan mobilitás volt a Fujitsu Siemens Computers egyik fő témája a CeBIT 2006 kiállításon.

2006. március 20. 14:34

TV újság + RSS hírolvasó + magyarországi időjárás + intelligensház vezérlés = HONet

Új, ingyenesen letölthető, magyar nyelvű szoftver jelent meg ''HONet - intelligensház" névvel. A program érdekessége, hogy az intelligensház vezérlő funkciókon kívül tartalmaz a szoftver egy komplett, interneten keresztül frissíthető, naprakész TV újságot, megtalálható benne egy RSS hírolvasó és nem utolsósorban tartalmaz egy időjárás modult is, melynek segítségével tájékozódhatunk Magyarország aktuális időjárási helyzetéről.

2006. február 20. 11:09

CES: Bill Gates felvázolta a digitális életstílus jövőképét

A CES nyitóelőadásának keretében Gates megtartotta a Windows Vista első széles körű premierjét, bemutatta az új Xbox 360-perifériákat és mobil eszközöket, illetve a Windows Live szolgáltatásokat.

2006. január 6. 14:47

On-demand szórakoztatás és Intel Viiv Technology

A hamarosan bevezetendő Viiv technológiás PC platformokkal egyidőben az Intel elindítja széleskörű, internetes, on-demand digitális tartalomszolgáltatását is, mely számos formában elérhető lesz, lehetővé téve, hogy mindenki maga döntse el, miképpen használja ki a digitális szórakoztatás nyújtotta lehetőségeket – a nagyméretű otthoni televízión, hordozható számítógépen vagy éppen egy mobil eszközön.

2005. december 7. 12:05

Európa töretlenül lelkesedik a fogyasztói technológia iránt

16,2 millió európai marad otthon a házimozik növekvő népszerűségének köszönhetően.

Kulcsszavak: otthon
2005. szeptember 9. 16:20

Új Intel platform márka az otthoni digitális szórakozás számára

A jövő év elején a személyi számítógépek egy új típusa debütál majd az otthonokban, amikor is az Intel bemutatja a vásárlók digitális szórakozási élményét emelni hivatott Intel Viiv (ejtsd: vájv) technológiát.

Kulcsszavak: Intel otthon
2005. augusztus 25. 08:48

Intel Pentium D9 és új lapkakészlet a digitális otthon megvalósításához

Az Intel "digitális otthon" stratégiájának megfelelően az "East Fork" platformon a jövőben a Yonah Pentium M processzort az asztali PC-khez is támogatja. Ez a platform támogatja a kétmagos Pentium D9 sorozatú processzorokat is – állítják az alaplapgyártók.

2005. július 25. 14:23

Nagy mennyiségű film, játék, zene lesz letölthető a Bertelsmann új platformján

Az Arvato forradalmi újításnak tekinti nagy adatmennyiségek, filmek, valamint játékok legális letöltését lehetővé tévő internetes letöltő rendszerét.

2005. április 5. 08:45

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

A kiválasztott felsőbbéves corvinusos hallgatók közép- és felsővezetők irányításával négy hónap alatt megismerhetik a banki vezetői kultúrát és mindennapokat. 

2024. február 20. 11:27