Szövetkezik a Qualcomm és az MP3.com

Tóth Kristóf, 2001. február 7. 21:34
"A digitális zene fejlődésének következő lépcsőfokán eljutunk a mobilitásig" - mondta Michael Robertson, az MP3.com elnöke. Az MP3.com nyílt lépéseket tett annak érdekében, hogy a Michael Robertson által említett következő lépcsőfokot a lehető leghamarabb elérje a cég.
A vállalkozás úgy döntött, hogy hamarosan beindítja azt az új szolgáltatást, mely valós idejű, kábelkapcsolat-mentes adatátviteli csatornákon keresztül biztosítaná a hozzáférést a kikötőn található zeneszámokhoz.

Az MP3.com a Qualcomm Inc.-vel közösen kívánja kifejleszteni, megteremteni az új lehetőség technológiai hátterét.

A két cég közös erővel dolgozik majd azon az alkalmazáson, mely kompatibilis lesz a Qualcomm Binary Runtime Environment for Wireless (BREW) platformmal. A Qualcomm felülete biztosítja majd a kábelkapcsolat-mentes adatátviteli csatornát az MP3.com számára.

Zene nélkül mit érek én?

"A zeneszerzők és persze a rajongók is epedve várják a napot, amikor végre elszakadhatnak személyi számítógépeiktől. Ott és akkor hallgathatják meg aktuális kedvenceiket, ahol, és amikor akarják. Mi azon a technikai háttéren dolgozunk, ami ezt az álmot megvalósítja" - mondta Michael Robertson a NewsFactornak.

Új, zenei operációs rendszert mindenkinek

A Qualcomm Inc.-vel kötött megállapodás kulcsfontosságú a cég számára, hiszen a Qualcomm Inc.-nek fontos szerep jut az MP3.com által megjelentetett Music InterOperating System (IOS) működtetésében. A rendszer segítségével zeneipar minden szegmensét egy tető alá lehet hozni, a digitális zenét pedig mindenki számára, tartózkodási helytől függetlenül hozzáférhetővé lehet tenni.

A hardvergyártók és a hálózati operátorok olyan fejlett eszközöket kapnak majd, melyek biztosítják a személyre szabott hangtartalmak létrehozását, menedzselését, kezelését. Ezekhez a tartalmakhoz a felhasználók bárhol hozzáférhetnek, bármilyen eszközön keresztül. A zenéket lejátszhatjuk a kocsinkban, de ha nincs más, rádiótelefonunkon, vagy bármilyen más digitális eszközön meghallgathatóak, amelyek rendelkeznek kábelkapcsolat-mentes hozzáféréssel (és persze hangszóróval).

Kulcsszavak: Qualcomm MP3 zene +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50