Qualcomm kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Qualcomm

Az LG és a Qualcomm közösen fejlesztik az autós felhasználói élményt

Az LG Electronics (LG) és a Qualcomm Incorporated leányvállalata, a Qualcomm Technologies Inc. bejelentette, hogy közösen fejlesztik tovább a webOS Auto-t, az LG autókba tervezett infotainment rendszerét. A webOS Auto és a Qualcomm Snapdragon önműködőjármű-fejlesztési platformjának (ADP) erősségeit felhasználva a két vállalat célja, hogy még kényelmesebb autózást és magasabb szintű felhasználói élményt kínáljon a sofőrök és az utasok számára.

2019. november 3. 13:15

Rekordsebesség az infokommunikációs óriások tesztjén

Az Ericsson, a Telstra, a Netgear és a Qualcomm Technologies közös labortesztjén másodpercenként 2 gigabitet (2 Gbps) is elérő rekordsebességet értek el 4G hálózaton egy újonnan bejelentett lapkakészlettel.

2018. február 21. 17:16

Autók hálózatba kötve: közös kutatás-fejlesztési projektet indít az LG és a Qualcomm

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy a Qualcommal közös fejlesztésbe kezd, hogy új megoldásokat dogozzon ki a következő generációs hálózatba kapcsolt autós rendszerek számára.

2017. november 29. 11:57

Több mint 1 GBPS sebességgel hasított a mobilnet Észak-Amerikában

Közös tesztjében a Verizon, az Ericsson és a Qualcomm túllépte a gigabites sebességhatárt. A három vállalat egy Ericsson laborteszt során elsőként ért el kereskedelmi telefonchip és hálózati infrastruktúrával az 1,07 Gbps (gigabit/másodperc) letöltési sebességet a Qualcomm Snapdragon X20 LTE modemjével. 

2017. augusztus 23. 07:15

Az Ericsson, a Qualcomm és a NETGEAR elindítottA a Telstra első kereskedelmi gigabites LTE-hálózatát 150 Mbps feltöltési sebességgel

A Telstra, az Ericsson, a Qualcomm és a NETGEAR bejelentette a világ első kereskedelmi gigabites LTE hálózatának és eszközének forgalomba hozatalát. A Telstra a  Sydney-ben megrendezett „Gigabit LTE Experience” eseményen megerősítette, hogy elindították gigabites LTE-szolgáltatásukat egyes, a főváros kiválasztott belvárosi kerületeiben és további városokat is megcéloznak. 

2017. február 3. 08:57

A Qualcomm és a Samsung együttműködik a legújabb Snapdragon 835 mobilprocesszor gyártásában

A Qualcomm Incorporated leányvállalata, a Qualcomm Technologies és a Samsung Electronics szorosabbra fűzte évtizedes múltra visszatekintő stratégiai együttműködését a félvezetőgyártás terén. 

2016. november 19. 13:35

Csaknem egymilliárd dollárra bírságolták a Qualcommot Kínában

Kína történelmének eddigi legnagyobb összegű, csaknem egymilliárd dolláros bírságát szabták ki az amerikai mobiltelefon-chip gyártóra, a Qualcommra, versenyellenes üzletpolitikája miatt - számolt be a kínai média szerdán a Nemzeti Fejlesztési- és Reformbizottság keddi döntéséről.

Kulcsszavak: jog Kína bírság Qualcomm
2015. február 11. 12:23

64 bites mobilprocesszorok a Qualcommtól: Snapdragon 808 és 810

A Qualcomm bemutatta legújabb felsőkategóriás, mobil eszközökbe szánt 64 bites processzorait a nyolcmagos Snapdragon 810 és a hatmagos Snapdragon 808 személyében. A nagy teljesítményt nyújtó és fejlett grafikus képességekkel felvértezett lapkák 2015 elején jelennek meg a piacon.

2014. április 9. 15:31

Qualcomm bejelentette a 64 bites Snapdragon 410 SoC lapkát

A Qualcomm bejelentette, hogy saját leányvállalata a Qualcomm Technologies bevezette a Qualcomm Snapdragon 410 lapkát integrált 4G LTE Mode technológiával.

 

2013. december 11. 15:43

Négymagos Qualcomm S4 processzorok a hamarosan érkező Windows 8 laptopokban?

A The Verge állítása szerint a közeljövőben megjelenő Windows 8 ARM alapú laptopok szíve a Qualcomm négymagos S4 processzorának képében manifesztálódhat. Ez a tény a chipgyártó részéről is megerősítést nyert.

2012. április 3. 12:39

Új Qualcomm processzor mobiltelefonokhoz

A Qualcomm kibocsátott egy dokumentációt, amely bemutatja a következő generációs Snapdragon S4 mobil processzor néhány részletét. A 28 nm-es technológiával gyártott lapka szállítása valószínűleg 2012 első felében kezdődik.

2011. október 10. 08:20

Energiatakarékosabb és ötször gyorsabb lesz az új Qualcomm Snapdragon

A Qualcomm bemutatta legújabb, 28 nanométeres eljárással gyártott Snapdragon mobilcsipjeit, amelyek állítólag ötször gyorsabbak lesznek az első generációs modellnél, ugyanakkor negyedannyi energiával is beérik majd.

2010. november 19. 08:12

1,2 GHz-es, kétmagos Snapdragon csip okostelefonokba

A Qualcomm a tajvani Computex kiállításon bejelentette, hogy megkezdte következő generációs okostelefonokhoz fejlesztett kétmagos, 1,2 GHz-es új Snapdragon mobilcsipjének forgalmazását a készülékgyártók felé.

2010. június 2. 07:25

A Qualcomm megkezdte a mobiltelefonos LTE csipek gyártását

A Qualcomm bejelentette, hogy megkezdte az első LTE technológián alapuló, negyedik generációs mobiltelefonos lapkakészletek mintáinak szállítását a gyártók felé.

2009. november 13. 08:09

Qualcomm: csökkenő negyedéves profit és bevétel

A Qualcomm, a mobiltelefonokhoz chipeket gyártó amerikai cég pénzügyi harmadik negyedévi eredménye csökkent az egy évvel korábbihoz képest és hanyatlott az eladása is.

Kulcsszavak: Qualcomm +céginfo
2009. július 23. 09:20

A Qualcomm, a HP és a MySpace is csatlakozott a Symbian platformhoz

A Symbian Alapítvány bejelentette, hogy a napokban a Qualcomm, a HP, a MySpace és további 11 cég is csatlakozott hozzájuk, ezzel 78-ra növelve a mobiltelefonos operációs rendszert és platformot támogatók számát.

Kulcsszavak: Qualcomm HP MySpace Symbian
2009. február 12. 20:25

A Qualcomm veszi meg az AMD mobilcsip-üzletágát

A Qualcomm bejelentette, hogy 65 millió dollárért megvásárolja az AMD mobilkészülékekbe való processzorokat gyártó ágazatát, amelytől a takarékosság jegyében válik meg az Intel fő riválisa.

Kulcsszavak: Qualcomm AMD +céginfo
2009. január 21. 18:34

A Qualcomm volt operatív igazgatója lett a Motorola új mobilfőnöke

A Motorola Sanjay Jhat, a Qualcomm csipgyártó eddigi operatív igazgatóját nevezte ki régóta veszteséges és visszaeső forgalmat produkáló mobiltelefonos részlegének élére.

Kulcsszavak: Motorola CIO Qualcomm
2008. augusztus 4. 20:07

Kiegyezett a Nokia és a Qualcomm

A Nokia és a Qualcomm csipgyártó kiegyezett abban, hogy egy új licenc-megállapodás keretében lezárják azt a jogi csatát, ami több mint egy éve zajlik a két vállalat között, levédett csip-technológiák felhasználása körül.

Kulcsszavak: Nokia jog Qualcomm
2008. július 24. 17:33

Importkorlátozás vetheti vissza a 3G készülékek terjedését

Az USA nemzetközi kereskedelmi bizottsága (ITC) minden olyan 3G készülékre behozatali tilalmat mondott ki, melyek a Qualcomm cég Broadcom által kifogásolt chipkészleteire épülnek.

Kulcsszavak: jog Broadcom Qualcomm UMTS
2007. június 11. 17:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

A koronavírus-válság jelentős változásokat hozott a bankszektornak a 2020-as évben: bevezették a hiteltörlesztési moratóriumot, megsokszorozódtak a hitelprogramok, valamint az új helyzet következtében a digitalizáció is felgyorsult. 

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

Az oltóanyagok létfontosságú lépést jelentenek a világ koronavírus-járvány elleni küzdelmében, ugyanakkor mindez visszaélésekre is lehetőséget ad a csalók és álhírterjesztők számára. Az IT biztonsági megoldásokat fejlesztő ESET bemutatja a leggyakoribb, vakcinával kapcsolatos jellemző átveréseket, amellyel megpróbálnak hozzáférni a személyes adatainkhoz vagy a pénztárcánkhoz. 

2021. április 19. 14:58