Set-top berendezések: a Sony továbbra is hajlandó az együttműködésre

Kiss Ádám Zoltán Kiss Ádám Zoltán , 2001. február 12. 08:50
A japán cég a korábbi hírekkel ellentétben közölte, hogy szívesen együttműködne más vállalatokkal, akár riválisaival is a digitális set-top készülékek technológiájának kifejlesztésében.
Nemrég a két japán újság, Mainichi Shimbun, és a Nihon Keizai Shimbun is azt közölte, hogy a Sony elállt együttműködési szándékaitól, nem fejleszt a Matsushita Electric Industrial, a Toshiba és a Hitachi részvételével. A négy óriás tavaly hozott létre szövetséget a set-top eszközök, és a digitális televíziózás közös szabványainak kidolgozására. Bár a Sony közvetlenül nem kommentálta hírt, bejelentették, hogy nem akarnak független vállalatot létrehozni a fejlesztésre. A cég szóvivője kijelentette, hogy nem szeretnének szabvány-háborúba keveredni, az egységes rendszer alapkövetelmény a vásárlók részéről.

A Sony korábban, mérsékelt sikerrel, már próbálkozott független szabványok kidolgozásával, mint legutóbb 1997-ben, mikor olyan optikai lemezrendszereket is támogatott, amiket a DVD fórum néven emlegetett ipari csoportosulás nem. Most azonban nagyon sok múlik a széleskörű sikeres bevezetésen, mivel Japán a digitális műholdas sugárzással egybekötött új rendszertől várja a piac fellendülését. Ha az elképzelések megvalósulnak, fellendülhet az e-kereskedelem, és lehetőség nyílik kódolt anyagok, zene és filmek, gördülékeny piacradobására.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36