A legújabb Intel-játékszer

Tóth Kristóf, 2001. február 12. 23:19
Egy most közzétett sajtóközlemény szerint az Intel Corporation a Jacob Javits Centerben február 11-15. között megrendézésre kerülő American International Toy Fair kiállításon mutatja be az Intel Play PC játékcsalád legújabb tagját, az Intel Play Digital Movie Creatort.
A Intel Play Digital Movie Creator termék lényegében egy nagyon könnyen használható videokamerát és egy ugyancsak egyszerűen kezelhető filmkészítő szoftvercsomagot foglal magában, melyek segítségével ezentúl már a gyerekek is megrendezhetik és össze is vághatják saját filmes felvételeiket.

"A 100 dollár alatti áron megvásárolható Intel Play Digital Movie Creator termékünkkel a PC-s szórakoztató termékcsaládunkat szeretnénk kiegészíteni egy újabb értékes taggal. Az új minikamera segítségével a gyerekek teljesen belefeledkezhetnek majd a kisfilmek készítésébe, videózhatják saját magukat, családtagjaikat vagy akár barátaikat is" - nyilatkozta Jeff Abbate, az Intel Play játékok egyik menedzsere.

Az Intel az új készüléket nyolcéves korosztálytól felfelé mindenkinek ajánlja. Használatához persze azért egy személyi számítógép is szükségeltetik, melynek segítségével már a kisiskolás gyerekek is a profi filmesek rendelkezésére eszközökhöz hasonló filmes megoldásokat alkalmazhatnak. A kis kamerával a gyerekek (vagy akár felnőttek) egyszerre akár 2000 fényképet is készíthetnek, vagy pedig maximum négy perc mozgóképet rögzíthetnek.

A különböző álló- vagy mozgóképek kamerával történő felvételét követően a készüléket könnyen rá lehet csatlakoztatni egy arra alkalmas számítógépre, melynek alkalmazásával mindenféle feliratozás, morfolás és egyéb speciális effektus is végrehajthatóvá válik a készített anyagokon. A mellékelt szoftverekkel a gyerekek szinte összes kívánsága teljesülhet, így például az elkészített anyagokat az internet segítségével akár saját maguk is könnyedén el tudják majd küldeni barátaiknak.

A 2001 őszétől kapható Intel Play Digital Movie Creator ára várhatóan 99 dollár lesz. A kis kamera használatához az Intel egy legalább 266 MHz-es processzorral, 64 MB memóriával és USB porttal rendelkező számítógépet ajánl, melyen Windows 98, 98 SE, Millennium Edition vagy Windows 2000 operációs rendszer van telepítve.

A most bejelentett kamera egyébként nem az első "játékszer" az Intel kínálatában, hiszen már az eddigiekben is kapható volt az Intel Play Computer Sound Morpher, az Intel Play Me2Cam Virtual Game System és az Intel Play QX3 Computer Microscope is, melyeket az Intel mind a fiatalabb korosztályok számára fejlesztett ki.

Kulcsszavak: Intel kamera játék

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50