Csúcstechnológiájú okoseszközök sorát mutatta be a Huawei

forrás: Prím Online, 2022. június 25. 14:35

Számos új, innovatív eszközt, köztük okostelefonokat, notebookokat, üzleti felhasználású termékeket és okosotthon-megoldásokat jelentett be nagyszabású törökországi eseményén a Huawei Technologies. A vállalat bemutatta a mobiltelefon-piac legkisebb összehajtható modelljét, a Mate Xs 2-t, az egyedi méretű, 16 inches MateBook D16 és 16s notebookokat, az első e-ink kijelzős táblagépet, a MatePad Papert, valamint a nova Y70 és nova Y90 okostelefonokat, illetve a FreeBuds Pro 2 fülhallgatót is. Az új eszközökkel a Huawei tovább bővíti ökoszisztémáját, minden élethelyzetre gördülékeny, okos megoldást kínálva a felhasználóknak.

Hat kiemelt területre, az okostelefonos innovációkra, az okostelefonokon kívüli termékekre, a HMS-ökoszisztéma fejlesztésére, az üzleti felhasználású (B2B) termékekre és szolgáltatásokra, valamint az autós és az okosotthont támogató megoldásokra fókuszál a jövőben a Huawei az isztambuli termékbemutatóján ismertetett stratégiája szerint. A vállalat a felhasználói élményt középpontba helyezve rendkívül erős, saját termékekre és szoftverekre épülő ökoszisztémát hozott létre, amely a mesterséges intelligencia támogatásával minden élethelyzetben gördülékeny felhasználói élményt biztosít. A vállalat ennek jegyében egy sor új innovatív okoseszközt, köztük okostelefonokat, notebookokat, egy különleges tabletet és új vezeték nélküli fülhallgatót is bemutatott nagyszabású törökországi eseményén. 

 

 

„A Huawei elkötelezett a folyamatos innováció mellett, mert az a célunk, hogy a digitális megoldások a világon minden emberhez, családhoz és szervezethez eljuthassanak. Ezért a legkülönfélébb termékkategóriákban jelentős összeget fordítunk kutatás-fejlesztésre és marketingre. Szeretnénk forradalmian új megoldásokat nyújtani a felhasználóknak, és folyamatosan élen járni, vezetni az iparág fejlődését” – mondta Derek Yu, a Huawei Fogyasztói Üzletága Közép-Kelet-Európa, Észak- és Kanada régióinak elnöke.

 

Pehelykönnyű és összehajtható: ő a Mate Xs 2

A HUAWEI Mate Xs 2 a vállalat vadonatúj, összecsukható okostelefonja kifelé hajtható kialakítással és ultrakönnyű, ultravékony házzal érkezik. A készülék mérföldkövet jelent a Huawei történetében, mivel ettől kezdve a vállalat rendelkezik a legszélesebb portfólióval az összecsukható okostelefonok piacán, beleértve a belső és külső kijelzős modelleket és a hajlítható telefonokat. 

A Mate Xs 2 képernyője kinyitva olyan lapos és sima, mint egy tükör, így a felhasználóknak még izgalmasabb élményt nyújt a készülék, amely tökéletes társ a szórakozáshoz és a munkavégzéshez egyaránt. Az okostelefont számos csúcstechnológiával látták el a többi között egy 50 MP-es True-Chroma kamerával, amely a HUAWEI XD optikával új szintre emeli a mobilfotózást. A készülék 4600 mAh-s akkumulátora rendkívül megbízható és ultragyorsan tölthető a 66W-os HUAWEI SuperCharge töltővel. 

 

Stílusos társak, nagy kijelzővel – nova Y70 és nova Y90

Az eseményen az új nova Y70 és nova Y90 középkategóriás, versenyképes árú okostelefonjait is bemutatta a vállalat. A nova Y70 a 6000mAh-s akkumulátornak köszönhetően átlagos használat mellett csupán heti két töltést igényel, míg az Y90 a 40W-os HUAWEI SuperCharge töltési technológiának hála mindössze 30 perc alatt tölt fel 50 százalékra. Mindkét eszköz kényelmes használatot és magával ragadó élményt biztosít a nagy kijelzőknek köszönhetően: a nova Y90 6,7 hüvelykes HUAWEI Edgeless FullView kijelzővel és rendkívül keskeny keretekkel, míg a nova Y70 6,75 hüvelykes HUAWEI FullView kijelzővel érkezik. A Huaweitől megszokott kiváló fényképezési képességekkel, stílusos kialakítással és bőséges tárhellyel kombinálva az eszközök mindenféle típusú felhasználás során kiválóan helytállnak. 

 

Hatalmas kijelző, finom dizájn – a home office barátai az új Huawei-notebookok

A HUAWEI MateBook D16 és 16s – ahogy elnevezésük is utal rá – hatalmas, 16 hüvelykes kijelzővel rendelkeznek, amely bőséges felületet kínál a munkához, és megkönnyíti a többféle feladat egyidejű kezelését. 

 

A MateBook termékcsaládot a 12. generációs Intel Core H-sorozatú processzor hajtja. Az akár 40 W-os TDP-vel, kétcsatornás RAM-mal és nagy sebességű SSD meghajtóval ellátott eszközök hatékonyan kezelik a többfeladatos és összetett felhasználást igénylő helyzeteket. Jól teljesítenek olyan esetben is, mint például az adatelemzés, a kódösszeállítás, vagy egyszerre több weboldal, diagram, esetleg PowerPoint alkalmazás megnyitása, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy egyszerűbben és nagyobb megjelenítési területen tekintsék meg a tartalmakat, anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötniük más szempontok, például a nagy teljesítmény tekintetében. 

 

A D 16 és 16s modellekkel a Huawei a többeszközös fájlkezelés és mesterséges intelligencia segítségével még zökkenőmentesebbé teszi a különféle eszközök közötti együttműködést, valamint az egyszerű fájlátvitelt PC, okostelefon és táblagép között. A felhasználóknak útközben is kiváló társuk lesz a notebook, hiszen mindkét modell rendkívül könnyen hordozható a pehelysúlyú fémtestnek köszönhetően. 

 

 

Mintha a papírra írnánk – e-ink kijelzővel jön a MatePad Paper

A Huawei továbbá bemutatta első e-ink kijelzős táblagépét, a MatePad Paper-t. A készülék vékony formával és könnyű, körülbelül 360 grammos súllyal érkezik. A tabletet 10,3 hüvelykes HUAWEI FullView kijelzővel szerelték fel, amely szembarát olvasási élményt kínál. 

 

Ez a világ első e-ink kijelzőmodulja, amely megkapta a TÜV Rheinland Paper Like Display tanúsítványt. Egyedülálló képernyő-toll kombinációjával a felhasználó úgy érzi, mintha papírra írna: amikor a toll hegye találkozik a táblagép képernyőjével, kellemes „susogó” hangot hallhat írás közben. Ez az ismerős, papírszerű érzés lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy gyorsan elmerüljenek az írásban.

 

Zajnélküli, tiszta élmény – HUAWEI Freebuds Pro 2

Az új fülhallgatók a Kettős hangrendszernek köszönhetően kiváló hangminőséget nyújtanak. Az integrált, két digitális-analóg konverter (DAC) chip, valamint egy négymágneses dinamikus meghajtó – fejlett digitális frekvenciaváltó technológiával – gondoskodik a magas és az alacsony frekvenciák megkülönböztetéséről. Az LDAC nagyfelbontású kodeknek köszönhetően pedig a HUAWEI FreeBuds Pro 2 az iparág legtisztább hangminőségét garantálja. 

 

A készülék az iparág első három mikrofonos aktív zajszűréses TWS rendszerével van felszerelve, amely az előző modellhez képest 15 százalékkal jobb zajcsökkentési képességet biztosít. A HUAWEI FreeBuds Pro 2 tripla aktív hagszínszabályzó algoritmussal is fel van szerelve, amelyek valós időben észlelik a hangerő változásait, a hallójárat szerkezeti eltéréseit és a viselési állapot változásait. Az új fülhallgatók a Huawei All-Scenario Seamless AI Life megközelítését is támogatják, hála az egyszerű csatlakoztatásnak bármilyen okostelefonhoz.

 

Árak és elérhetőség

A bemutatott termékek közül Magyarországon hamarosan elérhető lesz a nova Y70 és Y90, a MateBook D 16, illetve a Freebuds Pro 2 az alábbi ajánlott bruttó fogyasztói áron: 

  • nova Y70 – 79.990 Ft
  • nova Y90 – 99.990 Ft
  • MateBook D 16 I7 – 499.990 Ft
  • MateBook D 16 I5 – 399.990 Ft
  • Freebuds Pro 2 – 79.990 Ft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15