Ipari analitikai céget vett a Siemens

forrás: Prím Online, 2022. június 27. 14:59

Tovább erősíti digitális portfolióját a Siemens. A Senseye felvásárlásával a német technológiai vállalat tovább bővíti az innovatív megelőző karbantartáshoz és intelligens eszközkezeléshez kötődő megoldáskínálatát.

A brit Senseye 2014-es alapítása óta szolgáltatásként, Software-as-a-Service (SaaS) modellben elérhető szoftvermegoldásokat fejleszt, melyekkel az ipari szereplők csökkenthetik a nem tervezett gépleállások számát, növelhetik az eszközök élettartamát. 

 

 

A cég mesterséges intelligencia képességekkel ellátott megoldásai a gépekről és a karbantartás folyamataiból gyűjtött adatokat elemzik, amelyek alapján előrejelzik az eszközök állapotának alakulását, és figyelmeztetnek a beavatkozást igénylő pontokra. A Senseye megoldásaival a karbantartók adatkutatói vagy állapotmonitorozói jártasság nélkül is teljes hatékonysággal tudnak dolgozni. A vállalat szoftvereit a felhasználók varratmentesen összekapcsolhatják infrastruktúrájuk meglévő és új elemeivel.

 

A felvásárlás összegét nem hozták nyilvánosságra.

 

Bővül a globális piac

Az ipari és más, kritikus infrastruktúrák optimális karbantartási idejét előrejelző, proaktív megoldások mind keresettebbek, amiben a gyorsuló digitalizáció és urbanizáció éppúgy közrejátszik, mint a hatékonyság és a fenntarthatóság növelésének igénye. Piacuk, amely a Research and Markets adatai szerint 2020-ban világszinten 4,02 milliárd dollár volt, 2027-re elérheti a 18,65 milliárd dollárt. A jelzett időszakban ez évente átlagosan 26,5 százalékos bővülést ígér. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15