Internet-"terrorista" Salzburgban

MTI Sajtóadatbank, 2001. február 14. 08:36
Az osztrák belügyminisztérium internetnyomozói megtaláltak egy fiatal férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy a múlt héten a hírhedt "szerelmeslevél-vírus" veszélyes változatát indította útnak, s állítólag egy nemzetközi "földalatti internetszervezet" tagja.
A 23 éves férfi számítógépeit webszerverek jelszavainak megfejtésére, számítógépek és szerverek "feltörésére", valamint vírusok előállítására használta fel.

Az illető saját állítása szerint egy az egész világon működő, "földalatti" szervezet tagja, amely katonai jellegű hierarchiával bír, és a jelek szerint azt tűzte ki célul, hogy küzd a "világháló szabadságáért". A szervezetben a karrierhez a tagoknak "sikereket" kell felmutatni, például vírusok forgalomba hozásával.

Ezt tette a most leleplezett fiatalember is, aki különféle weblapokra tört be, s az ott talált címlisták felhasználásával szétküldte vírusát, az eddigi ismeretek szerint legalább 570 címre. A vírust - amely az elektronikus levél megnyitásával aktivizálódik, az aktuális szinten tartott víruskereső programok felismerik.

Az okozott kár egyelőre nem mérhető fel, de a férfi ellen feljelentést tettek, s várhatóan 5 évi szabadságvesztésig terjedhet a büntetése.

Kulcsszavak: vírus jog security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59