Matávnet: olcsó és korlátlan ADSL-hozzáférés analóg vonalon is

, 2001. február 14. 20:23
A Matávnet 2001. február 15-étől elérhető ADSL Otthon csomagja korlátlan és nagysebességű internet-hozzáférést biztosít akár hagyományos telefonvonalon is, havi bruttó 12 900 forinttól. Ez az összeg tartalmazza a Matáv háttérszolgáltatásának díját is, s a szolgáltatáshoz továbbra sem kapcsolódik telefondíj.
Az ADSL Otthon csomag az eddigi hagyományos modemmel elérhető sebességnél közel hétszer gyorsabb (384 kbit/s) letöltési sebességet kínál. Az új technológia azt teszi lehetővé, hogy telefonköltség nélkül, korlátlanul internetezzünk a hagyományos telefonvonalon, mint átviteli közegen, akár a telefon vagy fax párhuzamos használata mellett is.

A Matávnet negyedik hónapja kínál ADSL alapú internet-hozzáférést, amely a Matáv NetExpressz szolgáltatásának igénybevételén alapult. A februárban induló akció újdonsága nem csupán a csökkentett ár, hanem az is, hogy az akciós ajánlat megrendelői minden, az ADSL-alapú internetezéshez szükséges eszközt és szolgáltatást a Matávnettől kapnak. Emellett lényeges változás, hogy megszűnik a csomag időbeli korlátossága, azaz mostantól az előfizetési díjban foglalt szolgáltatás akár napi huszonnégy órán át is igénybe vehető. További fontos újdonság, hogy a szolgáltatáshoz nem szükséges ISDN vonal használata, az ADSL kapcsolat hagyományos analóg telefonvonalon is megvalósítható – amennyiben a vonal minősége megfelel a technológiai követelményeknek. Nem változott a szolgáltatási terület: jelenleg Budapest legnagyobb részén érhető el a szolgáltatás, de hamarosan több vidéki nagyvárosban is megteremtik az ADSL technológia alapjait.

Az ADSL Otthon csomag határozatlan idejű szerződés esetén bruttó 59 900 egyszeri díjat, illetve 18 900 havidíjat foglal magában. 1-2 éves szerződéskötés esetén akciós árak érvényesek.

Az ADSL Otthon csomag február 15-től március 31-ig akciós áron rendelhető meg. A szolgáltató arra készül, hogy azok is megrendelhessék az új szolgáltatást, akik lakóhelyén jelenleg nem építhető ki a technológia. Ennek érdekében március 1-jétől április 30-ig egy, a Matávnet honlapján található online kérdőív kitöltésével bárki regisztráltathatja igényét, s amennyiben az ADSL itt is működőképessé válik az év során, a kérdőív kitöltői a március végéig érvényes akciós áron rendelhetik meg a szolgáltatást.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14