Negyvenedik alkalommal is kiosztották az EISA-díjakat, a TP Vision négy elismerésben részesült

forrás: Prím Online, 2022. augusztus 17. 12:43

A TP Vision folyamatos törekvéseinek célja, hogy a Philips TV- és hangtermékekkel továbbra is kijelöljék az AV-piac mások által referenciának tekintett sztenderdjeit. A vállalat ezen törekvéseit újfent négy díjjal jutalmazta az EISA a 2022/23-as időszakra vonatkozóan: idén a márka három EISA TV díjat és egy EISA Audio díjat vihetett haza.

A Philips Ambilight OLED TV-k eddig is sorozatos sikert arattak az EISA-nál a kiemelkedő kép- és hangminőség, az innovatív technológia és a kivételes európai formatervezés kombinációjának köszönhetően. Ez a díjnyertes ötvözet 2022-ben is győztessé tette a Philips Ambilight OLED TV-ket, de most a vállalat csúcskategóriás Performance Series 8807 Ambilight TV-je is elismerésben részesült. A készüléket a "The One" néven forgalmazzák, mivel egy olyan készülékről van szó, mely a könnyű kezelhetőség és a nagy teljesítmény mellett az összes alapvető funkciót is felsorakoztatja.

 

Az audio szekcióban a Philips Fidelio újjáéledése további sikerhullámokat indított, idén megnyerte az egymást követő második EISA elismerését a soundbar kategóriában, a Fidelio FB1 által.

 

Az Expert Imaging and Sound Association (EISA) díjak az audiovizuális iparág szakértőinek legnagyobb elismerését jelentik. A szervezet 40 éve választja ki a televíziós, kép- és hangtechnikai termékek legjobbjait az ESIA zsűrijének egyedi bírálatával. A zsűri tagjai a világ 60 legrangosabb technológiai kiadójának és techgurujának 29 országból származó közösségét képviselik.

 

Martijn Smelt, a TP Vision marketing igazgatója az idei EISA díjak kapcsán így nyilatkozott: "A TP Vision csapata rengeteg időt és erőforrást fektetett abba, hogy a Philips Ambilight TV-k és a Philips Audio termékek továbbra is az AV-piac csúcsán álljanak. Ezért természetesen nagy örömünkre szolgál, hogy munkánkat területünk szaktekintélyei is hivatalos elismerésben részesítették. Minden tiszteletünk az EISA bírái felé, kivételesen boldogok vagyunk, hogy a zsűritagok ezt a TV- és audio termékeink győzelmével viszonozták".

 

 

Az EISA Home Theatre TV of the Year 2022-2023 nyertese, a 65"-os OLED937 kapcsán a zsűri a következőket mondta: A hangminőség minden tévévásárló kívánságlistáján előkelő helyen van, ezt a szempontot a Philips a 65OLED+937 készülékkel előtérbe helyezte.  A Bowers & Wilkins által tervezett integrált hangszórórendszer ideális kiegészítője a lenyűgöző képteljesítményt biztosító nagy fényerejű "EX Royal" OLED panelnek és a fejlett HDR tónustérképezéssel ellátott P5 AI Dual Picture motornak. Az 5.1.2 csatornás hangszóró nagyszabásúan, a teret betöltve szól – az új, oldalra is sugárzó kialakítás és az újratervezett Dolby Atmos egységek pedig kitágítják a hangteret, a középre szerelt titánium dóm tweeter tömör részletességet ad, és pozícionálja a párbeszédeket, a 100x65 mm-es mélysugárzó pedig gyors és öblös hatású. A dizájn sem vált másodlagossá, a szögletes burkolat illeszkedik a tévé asztali állványához, így a 65OLED+937 a szemnek, és a fülnek is élményt nyújt.

 

 

Az 55OLED807 EISA Best Buy OLED TV 2022-2023-as díj odaítélését a zsűri így indokolta: A Philips középkategóriás OLED-tévéje, az 55OLED807 olyan teljesítményt és specifikációt kínál, amely messze felülmúlják a készülék megfizethető árát. A legújabb, nagyobb fényerejű "EX" panelt a márka jól bevált és nagy teljesítményű P5 képminőségjavító processzorának új generációjával kombinálva ez a körültekintéssel tervezett síkképernyő – a figyelmet magára vonó Ambilight megvilágítással és forgatható állvánnyal – ötvözi a legmagasabb szintű profizmust, a lenyűgöző HDR-csúcsokat, a tiszta 4K élességet és a hiteles, élénk színeket. A képi előbeállítások széles választéka mellett finomhangolás is lehetséges, így az 55OLED807 a tévéfüggők és a finomabb beállításokat igénylők számára egyaránt tökéletes készülék lehet, a csatlakozók, köztük a 120 Hz-es videót és a változó képfrissítési frekvenciát támogató két HDMI bemenet révén pedig a videójátékosok sem maradnak ki az élményből.

 

 

A zsűrit a ‘The One’ (55PUS8807) nevű készülék nyűgözte le leginkább, melyről így nyilatkoztak: A Philips által "The One" néven elnevezett, 55 hüvelykes LED-világítású LCD-televízió megfelel annak a kihívásnak, hogy kedvező áron minden igényt kielégítő – legyen szó filmnézésről, televíziózásról, vagy játékról – szórakozási formát nyújtson. Az elődjéhez képest jelentős fejlesztést jelentő 55PUS8807 az új Game Bar funkcióval és a HDMI 2.1 csatlakozásokkal a konzolos játékosokat célozza meg, míg az átfogó Android TV 11 intelligens rendszer a streaming platformokat és az igény szerinti zene kedvelőit szólítja meg. A 4K HDR lejátszást (beleértve a HDR10+ és a Dolby Vision-t is) a készülék élénk szín- és nagy fényerejű megjelenítése támogatja, és még a jól megvilágított szobákban is lenyűgöző hatást kelt. A tévé S-IPS paneljének széles betekintési szöge mindenki számára lehetőséget nyújt a kiemelkedő képminőség élvezetére.

 

 

A Philips Fidelio Soundbarokat az EISA zsűrije ismét az iparág csúcsának ismerte el, a Fidelio FB1-ről a következőket mondták: A Philips Fidelio termékcsalád ékköve az FB1, egy olyan funkciógazdag hangprojektor, melynek fantasztikus, messze hangzó teljesítménye egyetlen termékben megvalósul. A basszus megszólaltatása kiemelkedő, az FB1 beépített kettős mélynyomó egységei olyan erőt, kiegyensúlyozottságot és mélységeket szólaltanak meg, amely általában egy külső mélynyomótól lenne elvárható, az LCR csatornák külön hangszórói pedig kiváló párbeszéd- és effektkezelést nyújtanak. A 3d hang – akár Dolby Atmos, DTS:X vagy virtuális – a soundbar okosan pozícionált, felfelé irányuló hangszóróin keresztül érkezik. Összességében az FB1 teljesen magával ragadó, gördülékeny és jól artikulált teljesítményt nyújt, mely a zeneszámok megszólaltatásában is érvényre jut, így minden felhasználási módra tökéletes élményt nyújt.

 

Az 55"-os OLED807 és az 55"-os PUS8807 már megvásárolható Európában. A 65"-os OLED+937 hivatalosan augusztus 31-én kerül forgalomba. A Philips Fidelio FB1 Soundbar 2022 augusztusától lesz kapható.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15