Ésik Róbert az EY partnereként segíti tovább a vállalatokat

forrás: Prím Online, 2022. október 5. 09:54

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) korábbi vezérigazgatója szeptember 1-jével csatlakozott az EY-hoz. Ésik Róbert feladata, hogy segítsen a bővítést tervező cégeknek megtalálni a tökéletes beruházási helyszínt Európában, a Közel-Keleten, Indiában vagy Afrikában.

Ésik Róbert 2014-től közel 8 éven keresztül irányította a Nemzeti Befektetési Ügynökséget (HIPA). Ez idő alatt csapatával mintegy 1 900 beruházási projektet kezelt 31,3 milliárd euró értékben, aminek eredményeként több mint 120 000 munkahely jött létre. Az általa vezetett szakmai szervezet számos nemzetközi elismerést kapott, és az ügynökségen keresztül olyan jelentős ágazatokban valósultak meg fejlesztések, mint a járműipar, az elektronika, az élelmiszeripar, az élettudományok, az üzleti szolgáltatások, valamint az infokommunikációs (IKT) szektor. 

 

Ezt megelőzően Róbert több mint 15 évet töltött különböző vezetői pozíciókban olyan meghatározó globális IKT cégeknél, mint az Alcatel, a Siemens, a Nokia vagy az Amazon Web Services. 

 

Ésik Róbert

 

„Ésik Róbert a külgazdaság élénkítésének és a befektetések ösztönzésének egyik legmeghatározóbb hazai alakja. Nagyon örülök, hogy széleskörű szakmai tapasztalatával mostantól az EY ügyfeleit segíti” – emelte ki Rencz Botond, az EY nemzetközi vezetője. „Róbert a legmegfelelőbb ember arra, hogy országokon átívelő projektekben is hatékonyan tudja támogatni a vállalatokat beruházási döntéseik meghozatalában. Érkezésével még tovább erősödik az EY Magyarország globális gazdaságban betöltött szerepe és jelentősége” – tette hozzá.

 

„Az EY-nál lehetőségem lesz az elmúlt időszakban szerzett sokrétű tapasztalataimat kamatoztatni. A célom változatlan – támogatni a vállalatok növekedési terveit, megtalálni a tervezett befeketések ideális helyszínét, valamint hozzájárulni ahhoz, hogy minél több, magas hozzáadott értékű munkahely jöhessen létre a jövőben is” – hangsúlyozta Ésik Róbert, az EY Európa, Közel-Kelet, India és Afrika (EMEIA) térség helyszínkiválasztási tanácsadásért és állami támogatásokért felelős partnere.

 

A közgazdász végzettségű pénzügyi szakértő diplomáit a Budapesti Corvinus Egyetemen és a párizsi Panthéon Assas Egyetemen szerezte.  

Kulcsszavak: +céginfó EY

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15