A Diákhitel Központ is a családbarát munkahelyek táborát erősíti

forrás: Prím Online, 2022. november 2. 17:20

Családbarát Hely védjegy tanúsítványt kapott a Diákhitel Központ. A több mint száz munkavállalóval működő pénzintézet a munka és a családi élet hatékony összehangolásával érdemelte ki a Családbarát Magyarország Központ által alapított védjegyet. Az átadásán részt vett Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára, dr. Szuromi-Kovács Ágnes, a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője és Rákossy Balázs, a Diákhitel Központ vezérigazgatója.

A Diákhitel Központ 21 éve dolgozik azon, hogy a Kárpát-medencében ne legyen olyan fiatal, aki anyagi okokból nem tud az álmainak vagy tehetségének megfelelő diplomát szerezni. Ez alatt az idő alatt több mint félmillió ügyfele volt, és 250 ezer diploma megszerzéséhez járult hozzá a 106 főt foglalkoztató pénzintézet.

 

Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára köszöntőjében hangsúlyozta: Magyarország vezetése a családbarát kormányzás mellett kötelezte el magát, és az elmúlt több mint egy évtizedben komoly eredményeket ért el. A magyar családtámogatási rendszer ma már a világ élvonalába tartozik, GDP-arányosan hazánk az elsők között van azon nemzetek sorában, amelyek a legtöbbet fordítják családtámogatásra.

 

 

Az államtitkár kiemelte: a családbarát szemlélet nem csupán a családtámogatások komplex rendszerében érhető tetten, hanem a családi élet értékét felismerő munkáltatói szemléletmód tudatos erősítésében is. Hozzátette: a védjegy által tanúsított fejlesztések, valamint az elért eredmények a munka és a családi élet közötti minőségi kapcsolat megteremtését szolgálják, amely továbbra is az egyik kiemelt cél. Ha egy munkahely családbarát módon működik, az megkönnyíti a családalapítást, a gyermeknevelést, emellett a támogató háttér hatékonyabbá teszi a munkavégzést is. Ezért fontos, hogy a családbarát gondolkodásmódot a  munkáltatók úgyszintén kiemelt célnak tartsák – hangsúlyozta az államtitkár.

 

Dr. Szuromi-Kovács Ágnes, a Családbarát Hely tanúsító védjegy minősítési rendszerét kialakító és működtető Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője elmondta: egy olyan munkahely, amely támogatja a munka és a családi élet harmonikus összhangjának megteremtését, a tanúsítvány birtokában komoly versenyelőnyre is szert tehet. Hozzátette: fontos, hogy minél több szervezet mutasson példát ezzel a szemléletmóddal és a munkavállalókat segítő intézkedéseivel. Örömét fejezte ki, hogy a védjeggyel rendelkező munkahelyek körébe újabb cég került, amelynek fontos, hogy munkatársaik – fiatalok, családosok és idősebbek is – megtalálják a helyüket, közösségüket, illetve a hosszabb ideje ott dolgozók és az újonnan csatlakozók is jó légkörben tudják ellátni feladataikat.

 

Az ügyvezető igazi sikertörténetnek nevezte a Családbarát Hely tanúsító védjegyet, hiszen 2019 óta a Családbarát Munkahely kategóriában eddig több mint 800 munkahelyet, a Családbarát Szolgáltatóhely kategóriában pedig több mint 1 000 szolgáltatóhelyet, összesen közel 2 000 szervezetet auditáltak sikerrel, köztük kis-, közép-, és nagyvállalatokat, költségvetési szerveket. A minősített munkahelyek családbarát intézkedéseinek előnyeit e szervezeteknél már több mint 300 000 munkavállaló élvezheti. 

 

 

Rákossy Balázs, a Diákhitel Központ vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy társaságuk hosszú évek óta konkrét lépéseket tesz annak érdekében, hogy a munkavállalókat különböző – családdal, gyermekekkel, hozzátartozókkal, betegséggel kapcsolatos – élethelyzeteikben segítsék. Emiatt is döntöttek amellett, hogy törekvésük megerősítése, továbbfejlesztése érdekében vállalják a Családbarát Munkahely auditban való részvételt. Ahogyan fogalmazott: „A teljesség igénye nélkül fontos megemlíteni néhány olyan kedvezményt, melyet munkatársainknak nyújtunk: a foglalkoztatásban például a betegség, műtét, rehabilitáció miatt megváltozott élethelyzetekhez rugalmasan és támogatóan viszonyulunk, a gyermekekhez kapcsolódóan gyermekszületési támogatást és apákat megillető pótszabadságot, iskolakezdési és táboroztatási támogatást, bölcsődei/óvodai díjhoz hozzájárulást, nyugdíjpénztári hozzájárulást, munkavállalóinknak céges egészségbiztosítás keretében szűrővizsgálatokat, élet- és/vagy balesetbiztosítást nyújtunk, valamint támogatjuk kollégáink továbbtanulását és képzéseit.” 

 

A vezérigazgató hozzátette: „Több, mint húsz éves fennállásunk óta munkatársaink sokéves tapasztalata és magas szintű szaktudása, hatékonyságra törekvő és ügyfélorientált megoldásai biztosítják a stabil és társadalmilag hasznos működést. Büszkék vagyunk arra, hogy a magyar diák-, szak- és felnőttképzés hitelezése európai összevetésben is kiemelkedőnek és példaértékűnek tartott megoldással szolgálja a magyar társadalmat.” – fejezte be.

 

A védjegy program keretében a feltételrendszer teljesítéséhez ingyenes tanácsadói szolgáltatást is kínál a Családbarát Magyarország Központ, mely jelentős segítséget nyújt a tanúsításra történő jelentkezéshez és a sikeres auditáláshoz. A szervezet a Védjegyhez kapcsolódó képzéseket, tréningeket is szervez az arra jelentkező vállalatok, vállalkozások számára.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50