A POCO bemutatja a Milestone X széria új modelljeit

forrás: Prím Online, 2023. február 6. 19:55

A POCO két új okostelefont mutatott be, kimondottan a szórakozni vágyó, újdonságokat kereső Z-generáció számára. Az ötéves fennállását ünneplő POCO életében a POCO X5 Pro 5G és POCO X5 5G fontos mérföldkőnek számít, hiszen az eszközök tele vannak olyan új és izgalmas funkciókkal, amelyek megörvendeztetik a világ tech-rajongóit. A POCO X5 Pro 5G kiemelkedő újításai közé tartoznak a továbbfejlesztett kamerafunkciók éppúgy, mint a gyorsabb feldolgozási sebesség és a fantasztikus kijelző. A POCO X5 5G pedig egy kiforrott okostelefon kiváló kijelzővel, magas teljesítménnyel és hosszú élettartamú akkumulátorral, amely korábban ismeretlen minőséget és használati élményt hoz a középkategóriás telefonok mezőnyébe.

A POCO X-sorozat eddigi modelljei egymás után hódították meg a mobiltechnológia újításait kitüntetett érdeklődéssel követő Z-generációt. A siker annak köszönhető, hogy a gyártó folyamatosan figyelemmel kíséri a fiatalok készülékekkel kapcsolatos preferenciáit. Ennek a tudásnak a birtokában a POCO 2023-as X5 sorozatát úgy tervezték, hogy a végeredmény felülmúlja a fiatal felhasználók és tartalomkészítők minden elvárását. 

 

“A POCO X5 Pro 5G tervezése során az volt a cél, hogy az új készülékkel a felhasználók még magasabb szintre tudják emelni az általuk előállított tartalmak minőségét. Meggyőződésünk, hogy ez a legjobb ár-érték arányú okostelefon a 300 dolláros szegmensben. A POCO X5 5G pedig kiváló képernyőjével és teljesítményével a 200 dollár alatti okostelefonok mezőnyében garantálja a legjobb felhasználói élményt" – mondta Angus Ng, a POCO Global termékmarketing vezetője.

 

POCO X5 Pro 5G: a kiváló képernyő és a fejlett kameraképességek nyerő kombinációja

 

A POCO X sorozatban elsőként a POCO X5 Pro 5G rendelkezik a lenyűgöző 6,67 hüvelykes Flow AMOLED kijelzővel. Ez a forradalmi technológia a készüléket könnyebbé és vékonyabbá teszi: mindössze 7,9 mm-es vastagságával a POCO X5 Pro 5G a legvékonyabb X sorozatú okostelefon. Legyen szó videókészítésről, filmek nézéséről, a közösségi média oldalakon történő böngészésről vagy játékról, a kiemelkedő,120 Hz-es frissítési ráta és a kijelző fényes, élénk, ultrasima képe együtt garantálja a legmagasabb szintű felhasználói élményt. A fényképek és videók életre kelnek a 100%-os DCI-P3 színtartománynak, a 10 bites színmélységnek, valamint a Dolby Vision dinamikatartománynak köszönhetően. 

 

 

A POCO X5 Pro 5G 1920 Hz-es PWM fényerő-szabályozással rendelkezik, amely bármilyen körülmények között, például gyenge fényviszonyok mellett is óvja a szemünket, akár olvasnánk, akár alkotnánk. A nagy teljesítményű és érzékenységű POCO X5 Pro 5G Snapdragon 778G 5G lapkakészlet fejlett TSMC 6nm technológiával, 545 093 AnTuTu-pontszámmal rendelkezik, ami még az újonnan kiadott MediaTek Dimensity 1080-énál is magasabb. A Snapdragon 778G lapkakészlet tökéletesen illeszkedik az 5G chipkészlethez, ami a korábbi modellekhez viszonyítva fokozottabb hatékonyságot biztosít, emellett garantálja a kamera feldolgozóképességének minden korábbinál nagyobb gyorsaságát is. A magasabb kamerateljesítmény érdekében a POCO X5 Pro 5G sebességét több területen is frissítették: a beállításoknál (41%), a fényképezésnél (69%), valamint az éjszakai üzemmódnál (38%). A képjel-processzor (ISP) 2 gigapixelt képes feldolgozni másodpercenként, a chipset pedig akár 12 TOPS-os mesterségesintelligencia-teljesítménnyel teszi „okosabbá” a kamerát.

 

 

A csúcskategóriás 108 MP-es szenzornak köszönhetően a POCO X5 Pro 5G a professzionális fényképezés eszköze: ultranagy felbontású képek készítésére alkalmas, valamint képes apró részleteket és színeket rögzíteni akár kedvezőtlen fényviszonyok között is. A POCO X5 Pro 5G támogatja a 4K videózást, emellett pedig számos olyan módot tartalmaz, amelyek elérhetőbbé és élményszerűbbé teszik a vlogkészítést.

 

 

A POCO X5 Pro 5G több mint 5,5 órányi 4K felvétel rögzítését támogatja 5000 mAh-s akkumulátorával, ami nélkülözhetetlen plusz a mindig úton lévő videókészítők számára. Mostantól egész nap streamelhetnek vagy forgathatnak, és soha nem kell aggódniuk az energiaellátás miatt. A 67 W-os turbótöltéssel pedig egy egyszerű kávészünet elég ahhoz, hogy gyorsan, mindössze 7 perc alatt 30%-ra növeljék az akkumulátor töltöttségi szintjét.

 

 

POCO X5 5G: a fantasztikus élmények optimális szintézise 

 

A középkategóriás POCO X5 5G mindent tud, amire egy Z-generációs felhasználóknak szüksége lehet, ha munkáról, tanulásról vagy szórakozásról van szó. A készülékkel nincs akadálya több száz fénykép készítésének, az órákon át történő önfeledt játéknak vagy a nagy felbontású videók megtekintésének akár egy egész napon és éjszakán át. A POCO X5 5G vékony és szuperkönnyű, a 6,67 hüvelykes AMOLED DotDisplay-jel rendelkező eszköz mindössze 189 grammot nyom. A játékrajongók értékelni fogják a 120 Hz-es frissítési rátát és a 4 500 000:1 kontrasztarányt, amely egyenletes, élethű játékélményt garantál, a DCI-P3 széles színskálának köszönhetően pedig valósággal életre kelnek a képek. 

 

 

A POCO 5X 5G-t Snapdragon 695 chipsettel látták el, amely garantálja az akadozásmentes felhasználói élményt, a gyorsaságot és hatékonyságot, valamint a nagy letöltési sebességet. A készülékek a megfelelő RAM (akár 8GB) és ROM (akár 256 GB) kombinációt kínálják a tartalmak zökkenőmentes és élvezetes futtatásához.

 

 

A Dynamic RAM Expansion Technology 3.0 több, a háttérben futó alkalmazást támogat, így a multitasking-felhasználók minden nehézség nélkül válthatnak egyik felületről másikra. Akár munkahelyi feladatokról ugrunk játékra, akár filmeket nézünk a TikTokon történő görgetés mellett, a POCO X5 5G hosszú élettartamú, 5000 mAh-s akkumulátora mindenhez biztosítja a szükséges energiát. A gyorstöltési technológiának köszönhetően pedig búcsút mondhatunk az akkumulátor-szorongásnak; a POCO 33 W-os gyorstöltője körülbelül 68 perc alatt képes visszaállítani az üres akkumulátort 100%-ra, ami éppen elég ahhoz, hogy ebédszünetet tartsunk, mielőtt folytatnánk a játékot vagy megnéznénk a legújabb online videókat. A POCO X5 5G YouTube-videók folyamatos lejátszása mellett is bő 21 órán át képes működni egy feltöltéssel, és 12 órán keresztül bírja a görgetést, a közösségi média oldalakon szörfölést. 

 

 

POCO X5 Pro 5G

● A POCO X5 Pro 5G fekete, kék színben és 8GB+256GB változatban lesz elérhető.

● A 8 GB+256 GB változat 349 USD ajánlott kiskereskedelmi áron lesz kapható a hivatalos kereskedelmi csatornákon keresztül.

 

POCO X5 5G

● A POCO X5 5G kék és fekete színben és 6GB+128GB változatban lesz elérhető.

● A 6 GB+128 GB változat 249 USD ajánlott kiskereskedelmi áron lesz kapható a hivatalos kereskedelmi csatornákon keresztül.

 

*Az ár és az elérhetőség piaconként és értékesítési csatornánként eltérhet. 

Kulcsszavak: POCO okostelefon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15