Egy nap alatt új gazdára leltek az első magyar ékezetes domainnevek

, 2001. február 28. 11:13
Február 26-án délután 2 órától lehetőség nyílt ékezetes karaktereket tartalmazó domainnevek regisztrálására. Az azonnal regisztrált aukció.com és árverés.com nevek azóta már új gazdára is találtak az aXio Internetes Aukciósház oldalán: a vásárló, amely maga a piactér tulajdonosa, az aXio Kft. volt, 125 000 forintot fizetett a nevekért.
A regionális domainnevek bevezetése tavaly októberben a kínai karakterekkel kezdődött. Akkor szinte azonnal közel 700 000 domain regisztrálására került sor. Most, második fázisként több mint 70 ország jegyezhetett be saját nyelvének megfelelő neveket. Az elfogadott karakterek között szerepel a cirill és gyakorlatilag az összes európai (ún. latin) kódkészlet is. Az ékezetes nevek jelenleg még nem működőképesek, de regisztrációjuk "hivatalos" és élő.

Az ékezetes nevek regisztrálását Magyarországon elsőként a HunReg kezdte meg. A gTLD regisztrációra specializálódott site állítása szerint beregisztrált a legértékesebbnek számító 30 magyar domainnévből 25-öt. A nevek többségét máris aukcióra bocsátották az aXio-n. A HunReg olyan domaineket szerzett meg, mint a kereső.com, a reklám.com vagy az igen magas eszmei értéket képviselő portál.com (lásd: portal.hu eladása).

"Mivel az új domainvégződések - mint például a .info - bevezetéséig még sokat kell várnunk, a regionális kódkészlettel kódolt domainnevek jelentik az új slágert" - mondta Fagyal Csongor, Hungarian Registry (HunReg) vezetője. "A magyar domainnevek többségét tulajdonosaik irreális áron kívánják értékesíteni, igen gyakran több millió forintért. Mi regisztrátorok vagyunk és nem spekulánsok: nem titkoljuk, hogy mostani akciónk és az 50 000 forintos kikiáltási ár fő célja az, hogy megmutassuk a magyar domainek tényleges értékét."

Kulcsszavak: domain +legfontosabb

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59