econet.hu Rt.-közgyűlés: rendkívüli döntések

, 2001. február 28. 14:44
Dematerializálja részvényeit az internetes alkalmazásszolgáltatói piacon, integrált szolgáltatóként tevékenykedő econet.hu Informatikai Rt., amely hamarosan új, a cég ASP-tevékenységéhez illeszkedő, magas technológiai és biztonsági színvonalat képviselő irodaházba költözik. A társaság mai rendkívüli közgyűlésén arról is döntés született, hogy eltörlik a részvényesek kötbérfizetési kötelezettségét, továbbá hogy a jövőben a társaság igazgatóságának és felügyelőbizottságának tagjai nem kapnak tiszteletdíjat.
Mint Both Vilmos, az econet.hu Rt. vezérigazgatója a rendkívüli közgyűlésen elmondta, a dematerializáció mellett két fontos érv szólt. Egyrészt az akkor még Virginia Rt. néven működő társaság december eleji közgyűlésén döntés született az egyes részvénysorozatok alapcímletének részvénycsere útján történő 100 forintra változtatásáról. A társaság menedzsmentje megvizsgálta e döntés várható hatásait, és megállapította, hogy a részvények kinyomtatása jelentős többletköltséget róna a társaságra. Másrészt a hazai jogfejlődés és az EU-jogharmonizáció miatt várható, hogy 3-5 éven belül a jogalkotó előírja a tőzsdére bevezetett papírok dematerializálását, amelynek egyszeri költségei eltörpülnek a nyomdai költségek mellett. Emellett a társaság, mint internetes alkalmazásszolgáltató cég, egyébként is érdekelt a papír alapú nyilvántartások elektronizálásában. Szintén a befektetők érdekeit szolgálja az a közgyűlési határozat, amelynek értelmében - különös tekintettel a dematerializációra - eltörölték a részvényeseket terhelő kötbérfizetési kötelezettséget arra az esetre, ha a részvények eladását nem jelzik a részvénykönyv vezetőjének.

A rendkívüli közgyűlés döntött arról is, hogy a társaság egyre bővülő nemzetközi kapcsolatrendszerére is tekintettel a cég angol elnevezése a jövőben econet.hu Information Technologies Ltd. A közgyűlés döntött a társaság székhelyének megváltoztatásáról is: az econet.hu Rt. napokon belül beköltözik a német tulajdonú Infigate által üzemeltetett, XI. kerület, Hauszmann Alajos utcai telehotelbe, amely minden szempontból kielégíti a cég magas szintű infrastrukturális, technikai és biztonsági elvárásait. A közgyűlés az igazgatóság javaslata alapján döntött arról is, hogy a társaság igazgatóságának létszámát 5-9, a felügyelőbizottság létszámát 3-5 főben határozza meg. A társaság egyben az igazgatóság és a felügyelőbizottság tiszteletdíját a 2001. évre 0 forintban állpította meg.

A rendkívüli közgyűlés a fenti döntésekkel összhangban módosította a társaság előző közgyűlésének vonatkozó határozatait, illetve a társaság alapszabályát.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36