Titkos Napster-klónt tesztel a Bertelsmann

Tóth Kristóf, 2001. március 1. 22:10
A Bertelsmann titokban fejleszti szoftverét, melyet arra az esetre szánnak, ha a Napster-nek be kellene zárnia. A programot Snoopster néven fejlesztik és segítségével a felhasználók könnyedén kereshetnek zenét, videókat és más egyéb file-okat.
A Snoopster logo egy mosolygó kutyafejet ábrázol, hasonlóan a Napster által használt macskafejhez. Béta verzióját már kiadták a tesztelőknek február elején és ez mostanra véget is ért.

"A Bertelsmann alternatív megoldásokat keres, hogyha a Napstert esetleg bezárnák." -mondta Paul Myers a Wippit nevű angol file-csere szolgáltatás alapítója.

A Napster elnöke Hank Barry a német Net-Business újságnak azt mondta, hogy megérti ha a Bertelsmann érdeklődik egy ilyen jellegű szolgáltatás iránt. "Nagy esélye van annak, hogy a Napster-t bezárják." -mondta Barry.

A Snoopstar.com domain-t egyébként Matthias Runte a Bertelsmann egyik vezetője regisztrálta. A Net-Business szerint a Bertelsmann 75 százalékban tulajdonos a Snoopster-ben amit csak egy "teszt projektnek" neveznek házon belül. "A program béta verzióját 1000-en töltötték le, de nincsenek további terveink a programmal kapcsolatban" -mondta Alexander Adler a Bertelsmann szóvivője.

A Snoopstar nem az úgynevezett peer-to-peer filecserét támogatja, hanem segítségével különböző rendszereken lehet keresni.

Kulcsszavak: Napster zene Bertelsmann

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38