Lengyel várakozás a TPSA miatt

MTI Sajtóadatbank, 2001. március 2. 10:16
A lengyel hatóságok a jelek szerint nem vették túl komolyan a France Télécom azon bejelentését a hét elején, hogy nem vásárolna többségi részesedést a lengyel távközlési óriásvállalatban, a TPSA-ban. A vállalat privatizálásából Varsó 10 milliárd zloty bevételt remél.
A lengyel kincstárügyi miniszter csütörtökön közölte, hogy várják "az ajánlatot", mert a TPSA-ra egy a francia távközlési cégből és a lengyel Kulczyk holdingból álló konzorcium pályázik, és ő úgymond egyelőre csak a francia fél vezetőjének sajtóbéli (és nem hivatalos) nyilatkozatát ismeri, s aki arról beszélt, hogy vállalatának nem áll szándékában 50 százaléknál nagyobb részesedést szerezni.

A konzorcium jelenleg 35 százalékkal rendelkezik a TPSA-ban, és a lengyel féllel korábban kötött megállapodása szerint júliusig 38 zlotys (azaz a jelenlegi részesedés megszerzésénél kikötött) részvényenkénti áron 10 százalékot szerezne még és további 6 százalékot egy ugyancsak idei nyári részvényátruházás révén, ami intézményi befektetőket érintene.

Kulcsszavak: TPSA +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59