Mostantól bárki házhoz rendelheti a GreenGot

forrás: Prím Online, 2023. szeptember 11. 09:55

Szeptembertől a GreenGo közösségi autói is házhoz jönnek a fővárosban. Budapest első, kizárólag elektromos flottát üzemeltető közösségi autómegosztó vállalkozása elindította új szolgáltatását, a Comfortot, amellyel már fix időpontra, a felhasználó által kiválasztott helyre, akár hosszabb távra lekötve rendelhetőek meg a cég autói.

A közösségi autómegosztás iránti igény erőteljesen és széles körben növekszik Budapesten, ami a GreenGo számára is egyre inkább lehetővé teszi, hogy az egyéni igényekre szabott fejlesztésekkel tegyék élvezetesebbé a közösségi autózást. A szolgáltató legutóbbi saját felmérése szerint a felhasználók döntő részének fontos szempont, hogy legyen a közelükben autó, amikor szükségük van rá. Jellemzően a tartózkodási helyüktől számított 100 és 500 méteren belüli séta nem okoz gondot a többségnek, hogy GreenGo-ba üljön. A nagyobb utak miatt, vagy a konkrét időpontra való érkezés kapcsán viszont a kiszámíthatóság még fontosabbá vált a greeengózók körében. A Comfort bevezetésével ennek a szempontnak megfelelve bővíti az igénybe vehető szolgáltatásai körét a közösségi autómegosztó. Az előre rendeléssel sokkal egyszerűbb, tervezhetőbb lesz bármilyen utazás. Mostantól a felhasználók Budapesten kívül is szabadabban közlekedhetnek a bérbe vett elektromos autóikkal.

 

 

A GreenGo Comfortot úgy tervezték meg, hogy a szolgáltatás akár 20 napon át tartó bérlést is lehetővé tegyen, vagy a balatoni vakációra is greengózva lehessen menni. Arra pedig külön figyelmet fordítottak, hogy a várható költségek előre kalkulálhatóak legyenek. Transzparens eljárást dolgoztak ki, aminek köszönhetően a szolgáltatással összefüggő kiadások forintra pontosan előre kiszámíthatóak. Ha például a felhasználó adott időpontban a reptérre szeretne kijutni és ehhez a GreenGo Comforton beül regisztrál előre autóra, akkor a szolgáltatás kiszállítási díját kell kifizetnie, ami 3990 Ft. Hosszabb utak tervezésekor pedig – köszönhetően annak, hogy a Comfortban napos, illetve 3, 6 és 12 órás csomagok érhetőek el – mindenki előre kiválaszthatja az autóigénye leadásakor a számára legmegfelelőbb utazási kombinációt. Például, aki 6 napra és 6 órára bérelne ki előre GreenGo-t, annak ez, díjcsomagjától függően, összesen 91.550 forintba kerülne. Az összeg pedig tartalmazza a házhozszállítás díját, a kiválasztott extrákat, a bérlés teljes díját és a 380 megtehető km-t.

 

Mindent egybevetve ugyanakkor ez a fejlesztés is azt a célt szolgálja, hogy a greengózás minél több ember számára kínáljon kiszámítható, a kényelmi elvárásoknak is megfelelő, reális alternatívát a taxiszással, illetve saját autóval szemben, ami a statisztikák szerint az idő nagy részében amúgyis csak kihasználatlanul áll. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36