Összefogott a Schneider Electric és a SUEZ

forrás: Prím Online, 2023. szeptember 12. 09:59

Közel harmadával csökkenő energiaköltségek, negyedével zsugorodó üzemeltetési ráfordítások, felére zuhanó, feldolgozásra váró szennyvíz – többek között ezeket a lehetőségeket kínálja a víziközmű szolgáltatók és szennyvízkezelők számára a Schneider Electric és a SUEZ megállapodása. Az együttműködés keretében a Schneider Electric integrálja a SUEZ digitális AQUADVANCED termékcsaládját a saját vízciklus-menedzsment szoftverébe, az EcoStruxureTM Water Advisorba.

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat, valamint a hulladék- és vízszolgáltatások digitális és körkörös megoldásainak piacán meghatározó SUEZ bejelentették, hogy egyesítik erőiket annak érdekében, hogy felgyorsítsák az energiahatékonyságot, az erőforrás-megtakarítást és a vízciklus-kezelési rendszerek szén-dioxid-kibocsátásának ellenőrzését célzó digitális megoldások bevezetését. Egy nemzetközi megállapodás keretében a Schneider Electric integrálja a SUEZ digitális AQUADVANCED termékcsaládját saját vízciklus-menedzsment szoftverébe, az EcoStruxureTM Water Advisorba. Az AQUADVANCED, amelyet több mint 10 éve alkalmaznak világszerte állami és magán vízgazdálkodási vállalatoknál, jelenleg 1500-nál is több hálózatot és üzemet fed le.

 

Becslések szerint 2025-re a világ lakosságának kétharmada vízhiányos területeken fog élni. A SUEZ és a Schneider Electric a vízhiány okozta kihívásoknak kezeléséhez kíván hozzájárulni a jobb teljesítményű és ellenállóbb vízciklus-infrastruktúrák kiépítésével.

 

 

Az EcoStruxure Water Advisor és az AQUADVANCED kombinációja az innovatív mesterséges intelligenciával és gépi tanulási technológiákkal valós időben több ezer adatpontot integrál és dolgoz fel, lehetővé téve a vízkezelési infrastruktúra felügyeletét és proaktív irányítását a vízciklus minden szakaszában. A két rendszer együtt biztosítja a szivárgások és a szennyezések felderítését, a szélsőséges éghajlati események, például az árvizek és a szárazságok hatásának ellenőrzését, valamint a víz- és szennyvízkezelés optimalizálását a jogszabályi megfelelés és a környezetvédelmi előírások betartása érdekében.

 

„Az AQUADVANCED platform a víz- és szennyvízhálózatok valós idejű kezelésének lehetővé tételében piacvezető, az infrastruktúrák és szolgáltatások teljes életciklusa során, a tervezéstől a karbantartásig értéket teremt ügyfeleink számára. Partnerségünkben a SUEZ egyedülálló szakterületi tudása és vezető digitális megoldásai a Schneider Electric globális integrációs képességeivel ötvöződnek az AQUADVANCED globális bevezetése és a piaci elterjedés felgyorsítása érdekében” – mondta el Patricia Villoslada, a SUEZ digitális megoldásokért felelős vezető alelnöke.

 

A két vállalat összefogása révén elérhetővé vált új ajánlat akár 30 százalékkal csökkentheti az energiafelhasználást, és felével a kibocsátott és feldolgozást igénylő szennyvíz mennyiségét. Emellett akár negyedével is csökkentheti az üzemeltetési költségeket, a digitális iker megoldás pedig akár 20 százalékkal is mérsékelheti a teljes bekerülési költséget. 

 

„Ez a megállapodás eszköz ahhoz, hogy a Schneider Electric megfeleljen a világ fenntartható fejlődése iránti elkötelezettségének, különösen a vízágazat tekintetében, amely a legtöbb ország és iparág fenntarthatósági problémáinak középpontjában ál. Az egy ökoszisztémaként való együttműködés elengedhetetlen ahhoz, hogy biztosítsuk a vízkészletek ellenállóképességét, valamint energiahatékony és szén-dioxid-mentes vízinfrastruktúrát hozzunk létre. A teljes vízciklust érintő digitális átalakulás kulcsfontosságú eszköz a fenntarthatóbb világ felé vezető úton” – hangsúlyozta Alain Dedieu, a Schneider Electric víz- és szennyvízágazatért felelős elnöke. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38