Késni fog az Xbox

Tóth Kristóf, 2001. március 5. 22:09
A Microsoft minden bizonnyal el kell hogy halassza a cég első és sokak által várva várt játékkonzoljának, vagyis az Xboxnak a megjelenését.
Az új konzol piaci megjelenésének csúszásáról piaci elemzők és a Microsoft cég vezetői is hasonlóan gondolkodnak, így az Xbox idei japán debütálása minden valószínűség szerint a jövő évre fog eltolódni. Ezek szerint a Microsoft nem csak az új szoftvereit, hanem az új hardvereit tekintve is állandó megjelenési időpont-módosításokra kényszerül.

A világ legnagyobb szoftvergyártó cégeként ismert Microsoft a nemrégiben már nagyközönség előtt is leleplezett új játékkonzolt a Sony, a Nintendo és a Sega cégek hasonló kategóriába tartozó termékeinek piaci ellenfeléül szánja. A cég ezúton azt is demonstrálni kívánja, hogy hamis az a feltételezés, miszerint a Microsoft kizárólagosan a személyi számítógépekhez készülő szoftverek fejlesztése mellett kötelezte el magát.

A most bejelentett időpont-módosulás hátterében a cég vezetői szerint főleg az áll, hogy a legtöbb japán játékfejlesztő cégnek egyszerűen nem lett volna elég ideje ahhoz, hogy az Xbox eredeti megjelenési időpontjáig megfelelő számú játékszoftvert fejlesszen ki. Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy egyedül a tokiói székhelyű Konami cég rendelkezik megfelelő fejlesztési stádiumban lévő xboxos játékokkal. A Microsoft számára egyébként nagyon fontosak a japán játékfejlesztő cégek, hiszen még ha esetleg léteznének is idén év végéig elkészült amerikai és európai játékok, valószínűleg akkor sem lenne túl nagy sikerük Japánban, hiszen a japán emberek ízlése köztudottan nagyban különbözik a világ más részén élő emberek ízlésétől.

"A Microsoft jobban tette volna, ha már korábban tárgyalásokba kezd a nagyobb japán játékfejlesztő cégekkel. A japán fejlesztőcégek addig nem tudtak komolyabb fejlesztésekbe kezdeni, amíg a Microsoft nem konkretizálta az Xbox piaci stratégiáit" - nyilatkozta a CNet-nek Keiji Inafune, az oszakai székhelyű Capcom cég általános fejlesztési menedzsere.

A Microsoft korábbi, Xboxszal kapcsolatos nyilatkozataiban nem jelölt meg pontos megjelenési dátumokat, a cég képviselői csak annyit mondtak, hogy az új konzol Japánban és az Egyesült Államokban az idei év második felében, Európában pedig 2002 elején fog megjelenni. A mostani híradások szerint tehát ezek az időpontok minden valószínűség szerint módosulnak.

Kulcsszavak: Xbox konzol játék Microsoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50